Stedendriehoek

Cars & Coffee overtreft alle verwachtingen

De door de Veluwsche Oldtimer Club (VOC) georganiseerde Cars & Coffee overtrof dit jaar alle verwachtingen. Ruim 350 klassieke auto’s en oldtimers wisten de weg naar het Zwitsal-terrein in Apeldoorn te vinden.

Afgelopen zondag 2 juni organiseerde de VOC voor de 4e keer in haar geschiedenis het oldtimer-event Cars & Coffee, waarbij de deelnemers elkaar hun klassieke auto’s laten zien onder het genot van een kop koffie. Het bestuur van de VOC rekende dit jaar, mede door het feit dat het bezit van een oldtimer weer toeneemt, op een flinke opkomst.
Maar op 2.000 bezoekers had de organisatie niet gerekend. Het was dan ook een hele klus om de stroom auto’s op de Vlijtseweg in goede banen te leiden, waarbij het personeel van SOAP ook alle zeilen moest bijzetten om iedereen te voorzien van een verse kop koffie met wat lekkers.

Bestuurslid Bert-Jan van Bolhuis: “Door het goede weer en het open karakter van het evenement kwamen niet alleen oldtimer-bezitters naar Zwitsal, maar kwamen ook veel geïnteresseerden een kijkje nemen. Wat opviel was dat er hele gezinnen, vaak per fiets, kwamen kijken naar de auto’s waarin opa en oma zich in de vorige eeuw verplaatsten.”

Met dit evenement is de VOC erin geslaagd het mobiel (en rijdend) cultureel erfgoed onder de aandacht te brengen van het Apeldoornse publiek. Het evenement voorziet duidelijk in een behoefte en zal in 2025 zeker weer een vervolg krijgen, waarbij de organisatie hoopt de prachtige Zwitsal-locatie opnieuw te kunnen gebruiken. Autoverhuur Bultman heeft al toegezegd om het evenement ook volgend jaar te ondersteunen.