Stedendriehoek

Buurtbewoners Matenpark kamperen opnieuw op eigen ‘Buurtcamping’

20 JUNI, APELDOORN. Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2023 landelijk 600.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd met ruim 17.000 bezoekers en kampeerders. Samen bouwen buurtbewoners de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. Aankomende zomer wordt het Matenpark van 12 tot en met 14 juli opnieuw omgetoverd tot Buurtcamping.

Wat is de Buurtcamping?
Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een ontmoetingsplek voor iedereen. Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar tijdens de Buurtcamping beter kennen.

Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen kan genieten van de Buurtcamping. “Ik denk dat een hoogtepunt deze editie wordt dat we met alle activiteiten de jongeren een survival-diploma laten halen. Ze leren een kamp bouwen, “jagen”, vuur maken en uiteindelijk “koken”. We merken dat het lokaal steeds meer gaat leven en dat lokale partijen zichzelf aanbieden om te sponsoren. Vooral aan eten zal het onze gasten niet ontbreken.” Aldus Mark Klein Kranenbarg, campingbeheerder.

Een kampeerplek reserveren of je aanmelden als vrijwilliger?
Een Buurtcamping organiseer je niet alleen, maar met een team van mede-buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Het lokale team in Apeldoorn zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een handje te helpen of om in hun eigen buurt te komen kamperen.

Aanmelden als vrijwilliger of een kampeerplek reserveren op de Buurtcamping kan via: https://debuurtcamping.nl/campings/buurtcamping-matenpark-apeldoorn/.

Foto: Maarten de Kok