Stedendriehoek

Buitenhout beschermen op een natuurlijke wijze

Heb je een prachtige pergola, schutting, gevel of ander oppervlak van hout. Dan wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk beschermen tegen regen, zon en vuil. Met de juiste bescherming behoud je zo lang mogelijk de kleur van het hout en de behandeling. Dit draagt bij aan langer plezier van het hout.

Kennis
Als houtspecialist met meer dan 140 jaar ervaring heeft Osmo expertise in huis om producten te ontwikkelen die optimaal zijn afgestemd op hout. Dankzij de ruime kennis wordt het hout optimaal beschermd tegen allerlei weersinvloeden.

Er worden constant testen uitgevoerd met de producten van Osmo om de duurzaamheid te controleren en te verbeteren. Het staat zwart op wit: de producten van Osmo gaan bijzonder lang mee.

Assortiment Osmo
Met de vele verschillende houtproducten van Osmo kun je al het buitenhout behandelen. De producten zijn er in verschillende kleuren verkrijgbaar en daarnaast zijn er transparante en dekkende producten om het hout mee te behandelen. Alle producten van Osmo Nederland zijn gebaseerd op een olie basis. Dit zorgt ervoor dat de behandeling niet kan gaan scheuren en afbladderen. Daarnaast kan een nieuwe laag bij renovatie worden aangebracht zonder te schuren.

Dekkende behandeling
Voor een dekkende uitstraling kan de Osmo Landhuisverf op het hout aangebracht worden. Met deze behandeling blijft de structuur van het hout zichtbaar, de nerven van het hout verdwijnen.

Transparante uitstraling
Voor een transparante uitstraling kan de Osmo Natuurlijke Olie Beits of de Terras-Olie worden aangebracht op het hout. Bij deze behandelingen blijft zowel de houtnerf als de houtstructuur zichtbaar. Beide varianten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ook in een kleurloze variant.

Gevels behandelen
Naast dat schuttingen, pergola’s en terrassen kunnen worden behandeld met Osmo kunnen ook gevels wordt behandeld worden. Voor verticaal hout zoals gevels en schuttingen heeft Osmo de Uv-beschermingsolie. Deze Olie zorgt voor een natuurlijke uitstraling op het hout. Het product bevat een Uv factor van 12. Dit betekent dat het 12 keer zo goed beschermt als hout zonder een behandeling.