Stedendriehoek

Bruisende Nacht van Apeldoorn

APELDOORN – Met de komst van de Roelvinkjes en Voice of Holland-deelnemer Danny Kalima verwacht de organisatie dat de Nacht van Apeldoorn, dit jaar op vrijdag 26 mei, weer volledig op de kaart staat. Na een afwezigheid van twintig jaar genoot het festival vorig jaar tijdens de Giro d’Italia van een fantastische roze comeback.

“Deze zevende editie van de Nacht van Apeldoorn is bovendien een eerste stap in de gezamenlijke organisatie naar een groots stadsfestival”, laat coördinator Marco Bod van Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn weten. “Wij willen graag verder bouwen naar een Nacht van Apeldoorn zoals die in de jaren negentig is begonnen. De bedoeling is dat horeca, cultuur en sport gaan samenwerken om de Apeldoornse binnenstad volledig op zijn kop te zetten.”

 

De zevende editie van de Nacht van Apeldoorn begint op het Raadhuisplein al om 17.00 uur. Het vroege diner wordt er opgeluisterd met sfeervolle muziek en live optredens vanaf het bordes van het oude Raadhuis. Op het Leienplein zorgt DJ Kees ook vanaf 17.00 uur voor sfeervolle sounds bij de vrijdagmiddagborrel. Vanaf 20.00 uur komt het festijn met een divers aanbod aan bands en deejays ook op de andere horecapleinen op gang.

 

Hits Doe Maar

Op het Leienplein gaat het feest door met Voice of Holland-deelnemer Danny Kalima. En SKUNK speelt bekende hits van de in de jaren tachtig razend populaire formatie Doe Maar. Dat wordt meezingen! Aansluitend is het de beurt aan Show Time Leienplein om de voetjes volledig van de vloer te krijgen.

De Kapelstraat maakt zich op voor een heuse Motown Party. Naast swingen op de muziek uit de jaren ’60 en ’70 van DJ Funky Feike, genieten liefhebbers er ook van diverse live-acts.

Het Caterplein zet op het podium ter hoogte van de Paul Krugerstraat een waar zomerfestival neer. Diverse DJ’s vullen de kop van het plein met zomerse hits. Midden op het Caterplein staat bovendien nog een tweede podium. Vanaf 22.00 uur klinkt hier Bubbling, Moombahton en Electric, gedraaid door de veelbesproken Dave Roelvink, door de speakers.

 

Hollands Feest

Ook aan de liefhebber van het Hollandse lied is bij de Nacht van Apeldoorn gedacht. Bij het podium aan het Beekpark is het de hele avond Hollands Feest. Naast knallers van onder meer Super Hollands en Herman van Dooren, maakt ook Dries Roelvink hier zijn opwachting tijdens het oerhollandse muziekavondje.

 

De festiviteiten tijdens de zevende editie van de Nacht van Apeldoorn op vrijdag 26 mei gaan door tot 01.00 uur. Voor het volledige programma en meer informatie, zie: facebook.com/nachtvanapeldoorn