Stedendriehoek

Brommers kieken in de Karke

In de Remigiuskerk van Steenderen vindt op zaterdag en zondag 7 en 8 augustus voor de zesde keer de  bromfietstentoonstelling Brommers kieken in de Karke plaats.

Ditmaal zullen alle kartonnen bouwplaten, die door het oudste bromfietsblad ter wereld Bromfiets zijn uitgebracht, als model te zien zijn. Uiteraard met daarnaast het originele exemplaar. Hier zitten bijzondere modellen bij, zoals de aan de hand van een schetsontwerp van ontwerper Charles Burki vervaardigde Union Rocket. Charles Burki was reclametekenaar voor onder andere Philips, Fokker en Daf. Verder ook exemplaren met meer algemene bekendheid, zoals de Puch VS 50 en de vroeger door velen gevreesde DKW in politie uitvoering.

Opening door Frans Miggelbrink

Op zaterdag 7 augustus om 10.00 uur zal Frans Miggelbrink de tentoonstelling openen. Frans Miggelbrink geniet regionale en landelijke bekendheid als presentator, conferancier en columnist. Zijn Zündapp ervaring zal zeker niet onbesproken blijven maar de opening is fluisterstil (of toch niet helemaal?) op een Brekr.

Rondje om de kerk

Eigenaren van een klassieke bromfiets kunnen zich zaterdag 10 augustus vanaf 10.00 uur inschrijven voor een toerrit door de Achterhoek. Inschrijvers voor de (individuele) toerrit, ontvangen naast entree voor de tentoonstelling een herinneringsvaantje. De rit door de Achterhoek heeft een lengte van 100 km en is opgezet door de landelijke Zündapp Veteranenclub. Voor de inwendige mens is er een tussenstop gepland.

Op zondag kan iedereen met een klassieke bromfiets, auto of motorfiets op eigen gelegenheid de toertocht rijden. Dan zijn alleen entreekosten verschuldigd. (Men ontvangt geen herinneringsvaantje en er is geen geplande tussenstop.)

Covid-richtlijnen

Met het grote aantal aan vierkante meters oppervlak van de Remigiuskerk als tentoonstellingsruimte en de ruimere indeling waarvoor is gekozen kunnen bezoekers individueel met voldoende afstand doorstromen. De richtlijnen van de RIVM en de Museumvereniging zijn hierbij als maatstaf gehanteerd. De bezoekers wordt gevraagd de 1,5 meter te respecteren.

SOGK

De Remigiuskerk in Steenderen is 7 jaar geleden overgedragen aan de Stichting Oude Gelderse Kerken. Deze stichting zet zich al 45 jaar in voor het behoud van monumentale oude kerken. Een plaatselijke commissie zorgt voor de exploitatie, het dagelijks onderhoud, en regelt goed gebruik en verhuur. Deze commissie in Steenderen heeft de tentoonstelling opgezet en hoopt dat vele klassieke bromfiets-, auto-  en motorliefhebbers de weg naar de prachtige Steenderense kerk als tijdelijke klassiekers- ontmoetingsplek zullen weten te vinden.

Openingstijden

De tentoonstelling is geopend zaterdag 10 augustus van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 11 augustus van 12.00 tot 17.00 uur. Entree 5,00 euro per persoon inclusief één keer koffie of thee. Kinderen onder 1 meter gratis.

Adres: Remigiuskerk, Dorpsstraat 20, Steenderen