Stedendriehoek

Brocanteliefhebbers kunnen hun geluk op bij Paleis Het Loo

Goed nieuws voor liefhebbers van voorwerpen met een verleden. Paleis Het Loo is op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juli dé locatie voor een gevarieerde brocante-fair. In samenwerking met Heerenlanden Events, specialist in brocante-fairs, worden de kramen van bijna 40 brocanteurs uitgestald op het Stallenplein en in de paleistuin.

De kramen worden ingericht met uiteenlopende waar: romantisch, stoer, fleurig en robuust. De leukste inspiratie en brocante voor huis, tuin en keuken.

Muziek, verhalen en fotograferen

Naast de kramen maken de Franse chansons van Jolie Coeur de sfeer compleet. Tevens zullen op alle drie de dagen extra activiteiten worden verzorgd. Vertelpodia op het Stallenplein en in de tuinen. De mooiste fotoplekken zijn aangegeven met gouden lijsten om foto’s zelf te maken en er is een groot fotodoek van Paleis Het Loo op de Aanspanplaats. Hier zal zaterdag en zondag een ‘ouderwetse’ fotograaf de bezoekers op de foto’s zetten. Foto’s kunnen meteen worden meegenomen als aandenken.

Transportservice

Aangezien de kramen tot aan ver in de paleistuin staan, is er mogelijkheid tot transportservice. In de tuinen gekochte artikelen worden naar het Stallenplein gebracht, om ze daar aan het eind van het bezoek op te kunnen halen.

Ontspannen op royale afstand

De tuinen en het Stallenplein van Paleis Het Loo zijn dagelijks geopend, met uitzondering van maandag. Ook de Koetshuizen en Stallen zijn opengesteld voor bezoekers. De pendelbusjes rijden en de museumshop is gevuld met onder andere glas-, zilver- en aardewerk, souvenirs en prinsheerlijke confituren. De kiosk bij de Colonnades en de Prins Hendrik Garage op het Stallenplein bieden, naast een heerlijke menukaart, een sfeervolle locatie om royaal te genieten – binnen en buiten.

Muziek in de paleistuin

Elke zondag van juni speelt een muziekensemble licht-klassieke muziek bij de Colonnades achterin de tuinen. Met op zondag 20 juni een Vaderdagconcert. De concerten zijn om 12.00 uur én 14.00 uur en duren ongeveer één uur.

Entreetickets

Tijdslots zijn te reserveren in de ticketshop. Dit is een entreetijd van het bezoek, vervolgens mogen bezoekers de hele dag blijven. Meer info: www.paleishetloo.nl