Stedendriehoek

Bouwmensen on Tour van start

APELDOORN – De positieve geluiden uit de bouw klinken steeds luider. Volgens het UWV loopt het aantal vacatures in de bouw dit jaar op van 32.000 naar 35.000. Met een groeiend aantal innovatieve projecten wordt de vraag naar gedreven vakmensen alleen maar groter. Onder de noemer ‘Bouwmensen on Tour’ bezoekt Bouwmensen Apeldoorn de komende periode scholen in de regio om te vertellen over alle kansen die de bouw biedt. Daarnaast kunnen oriënterende jongeren zich vanaf nu aanmelden voor een exclusief bezoek aan het opleidingsinstituut.

Het nieuwe schooljaar is weer officieel van start gegaan. Een nieuwe lichting van toekomstige vakmensen zet op dit moment bij Bouwmensen Apeldoorn de eerste stap naar een glansrijke carrière. Gezien de groeiende behoefte aan vakmensen, is er bij Bouwmensen Apeldoorn ook volop ruimte voor latere instromers. Onder andere om hier meer bekendheid aan te geven, is het initiatief ‘Bouwmensen on Tour’ in het leven geroepen.

De een weet al van kinds af aan: ‘Ik wil de bouw in’. De ander twijfelt wellicht nog. Jongeren die nog geen studiekeuze hebben gemaakt, zijn van harte welkom om bij Bouwmensen Apeldoorn te kijken of zij en de bouw een goede match zijn. Naast de vaste open dagen, start Bouwmensen Apeldoorn namelijk met een nieuw initiatief: Bouwmensen on Tour. Onder deze noemer bezoekt het opleidingsinstituut de komende periode vmbo-scholen in de regio Apeldoorn. En dat niet alleen. Oriënterende jongeren kunnen zich ook aanmelden voor een exclusief bezoek aan Bouwmensen Apeldoorn. Een vip-bezoek als het ware.

Manager Martien van Reen: “We kunnen natuurlijk vertellen waarom het werken in de bouw zo leuk is en over alle kansen die de branche biedt. Liever laten we het de jongeren echt zelf ervaren. Daarom nodigen we oriënterende jongeren uit om met hun klas, ouders, vrienden of individueel een bezoek te brengen aan onze vestiging in Apeldoorn voor een exclusief kijkje achter de schermen. Voor een klassikaal bezoek worden ze kosteloos met een bus opgehaald, kunnen ze vragen stellen aan leraren en leerlingen én gaan ze zelf ook daadwerkelijk iets maken.”

Aanmelden voor Bouwmensen on Tour kan via de website www.bouwmensen-apeldoorn.nl