Stedendriehoek

Bouw het mooiste nestkastje

In het weekend van 20 en 21 februari houdt Informatiecentrum ’t Leesten van Staatsbosbeheer een wedstrijd voor het bouwen van een nestkastje, dat kan worden versierd met natuurlijke materialen. In verband met corona dient het nestkastje thuis in elkaar te worden getimmerd.

Voor 6,50 euro kunnen deelnemers een bouwpakketje ophalen voor een mezenkast, die naderhand in de eigen tuin kan worden opgehangen. “Vergeet niet om een foto van het eindresultaat op te sturen, om mee te doen aan de wedstrijd”, aldus de organisatie. Informatiecentrum ’t Leesten van Staatsbosbeheer is te vinden aan de Hoenderloseweg 191 in Ugchelen. “Alle foto’s worden opgehangen in het Bospaviljoen. De mooiste nestkastjes winnen bovendien een prijs!”

“De winter is altijd moeilijker voor vogels. Ze zoeken naar voedsel en schuilgelegenheid. Met een nestkastje in je tuin kun je de vogels niet alleen de winter door helpen, ze weten meteen waar ze in het voorjaar hun nestje kunnen bouwen. Door nu al een nestkastje op te hangen gaan de vogels alvast hun territorium bepalen en weten ze het kastje te vinden als ze gaan broeden.”