Stedendriehoek

Boonstra brillen verhuist naar Kerschoten

APELDOORN – Boonstra brillen & contactlenzen gaat rond de jaarwisseling verhuizen naar winkelcentrum Kerschoten, Mercatorplein 10. Precies 25 jaar was de opticien gevestigd aan de buitenzijde van winkelcentrum Oranjerie, op nummer 154. Maar in verband met de aanstaande sloop van het winkelcentrum en de wens van eigenaar Foppe Boonstra om de bedrijvigheid op een vaste plek voort te zetten, verhuist de opticien voor het eerst uit de binnenstad van Apeldoorn.

En dat gegeven laat Foppe toch bepaald niet onberoerd. “Dat besef kwam onlangs pas, maar toch ook hard binnen. Eind vorig jaar maakten we de plannen voor de verhuizing en toen was ik daar nog niet zo mee bezig, maar we hebben met onze winkel altijd in het centrum gezeten. We hebben met ons vier man sterke team echter veel zin in deze nieuwe uitdaging. Het Mercatorplein heeft een mooie opknapbeurt gehad en veel van onze klanten wonen daar ook in de buurt. Er is één andere opticien gevestigd, Pearle, maar dat vinden zowel wij als Pearle geen probleem. We kunnen elkaar alleen maar versterken.”

Een van de voordelen van de nieuwe locatie is dat de klanten er gratis kunnen parkeren. Ook is er een bushalte bij het plein. “Prachtig is ook dat alle winkelpuien dezelfde uitstraling hebben. We hebben in ons nieuwe pand bovendien grotere ruimtes voor de oogmetingen. Zaterdag 16 december zijn we voor het laatst open in de Oranjerie, op 5 januari openen we onze winkel op het Mercatorplein. Op deze locatie boren we misschien ook weer een nieuw klantenbestand aan, uit bijvoorbeeld Uddel en Vaassen.”

In aanloop naar de verhuizing heeft Boonstra brillen & contactlenzen de jaarlijkse opruiming. “Tot en met zaterdag 2 december ruimen wij een groot deel van onze collectie op, met kortingen tot 75%. Mocht dit voor u te vroeg komen, dan hebben wij ook nog een mooie openingsactie in januari 2024. Koopt u dan een nieuwe bril met Rodenstock-glazen, dan krijgt u van ons een upgrade ter waarde van €100,- cadeau. Dit houdt in dat u bij de oogmeting een scan met de DNEye scanner laat uitvoeren en deze persoonlijke meetgegevens laat verwerken in de glazen. Hierdoor krijgt u een nog beter en scherper zicht, ook in donkere omstandigheden. Tijdens de openingsweken kunnen wij de eerste zestig klanten bovendien een exclusieve irisfoto cadeau geven, een unieke kans om uw oog als kunstwerk te laten afdrukken.”

Voor meer informatie, telefoon 055-5212774, e-mail optiek@boonstra-brillen.nl en website www.boonstra-brillen.nl