Stedendriehoek

Boek over (groot)ouderverstoting  

KLARENBEEK – Op 29 november vond op het prachtige Landgoed Klarenbeek de boekpresentatie van het vierde boek van George Westerduin plaats: ‘Lieverd, waarom…?’. De schrijver, levenspartner van programmamaakster Nicole Buch, hield voor de vele genodigden een indringend betoog om het taboe rond ouderverstoting te doorbreken. Zijn doel in het leven is mensen bij elkaar te brengen en hen inzicht te geven om liefdevol met elkaar om te gaan.

‘Lieverd, waarom…?’ is een signaal voor al die mensen die bij een echtscheiding het perspectief kwijt zijn en hij pleit er vurig voor het belang van de ouder-kindrelatie altijd voorop te stellen.

De cijfers wijzen uit dat ouders van zo’n 800.000 kinderen niet meer bij elkaar wonen en daarvan ziet een op de vijf volwassen kinderen hun vader en vijf procent hun moeder niet meer. Maar al te vaak worden ouder-kindrelaties na een echtscheiding ontwricht. Ouderverstoting is een immens maatschappelijk probleem en is schadelijk voor de (groot)ouders en kinderen, en hun levensgeluk.

In zijn nieuwe boek ‘Lieverd, waarom…?’ doet George Westerduin (auteur, bewegingsdeskundige, jurist, driekwart theoloog en boven alles vader) openhartig verslag van zijn moeilijke reis waarin hij allerlei pogingen doet om zijn dochter – die hij zeventien jaar niet heeft gezien – weer te mogen ontmoeten. Hij vertelt op kwetsbare wijze hoeveel impact dit op hem heeft. De smeekbedes en hartenkreten naar zijn ex-vrouw en kinderen zijn oprecht en pijnlijk, maar zonder verwijt. Hij wil alleen maar dat zijn dochter gelukkig is.

Ik hoop met mijn verhaal mijn dochter alsnog te bereiken.
Lukt dat niet, dan staat achter in het boek mijn afscheidsbrief aan haar.’

‘Lieverd, waarom…?’ is online en in de boekwinkels te verkrijgen. Zie: www.georgewesterduin.nl