Stedendriehoek

Bobbie Traksel toernooidirecteurWK Baanwielrennen Apeldoorn

APELDOORN – Bobbie Traksel neemt tijdens het komende wereldkampioenschap wielrennen op de baan in Apeldoorn de rol van toernooidirecteur op zich. Daarmee wordt de voormalige beroepsrenner verantwoordelijk voor het welslagen van de belangrijkste baanwedstrijd van de komende winter, maar is bovendien ook het gezicht van dit evenement.

Bobbie Traksel kan bogen op een rijke wielerloopbaan. Hij maakte in de jongere categorieën dermate veel indruk, dat hij in 2001 in de kleuren van Rabobank de jongste Nederlandse prof ooit werd. De van oorsprong uit Tiel afkomstige coureur was tot en met 2014 als prof actief, met de zege in Kuurne-Brussel-Kuurne in 2010 als hoogtepunt van zijn lange loopbaan. Ook won Traksel Veenendaal-Veenendaal en ritten in de Ster Elektrotoer en de Ronde van Sachsen. Tegenwoordig is Traksel actief als voorzitter van de atletencommissie van de UCI en als voorzitter van de Vakbond van Beroeps Wielrenner (VVBW). Ook is hij één van de vaste wielercommentatoren van Eurosport.

Het wereldkampioenschap op de baan vindt van woensdag 28 februari tot en met zondag 4 maart 2018 plaats in Omnisport Apeldoorn. Na 2011 is het de tweede keer dat de Apeldoornse wielertempel gastheer is van de mondiale titelstrijd op de piste. Met succesvolle baanrenners als olympische kampioene Elis Ligtlee, vice-olympisch kampioen Matthijs Büchli en Europees kampioene Kirsten Wild binnen de eigen oranje gelederen, verwacht organisator Libéma Profcycling veel Nederlandse belangstelling voor het evenement. Ook vanuit het buitenland is de interesse voor de zitplaatsen in Omnisport groot.