Stedendriehoek

Bloot baantjes trekken in de regio

STEDENDRIEHOEK – Zwembad De Sprenkelaar in Apeldoorn en het Borgelerbad in Deventer openen deze herfst hun deuren voor iedereen die bloot baantjes wil trekken en optimaal van de zwembadfaciliteiten wil genieten.

Volgens belangenorganisatie en informatieplatform voor naaktrecreanten NFN recreëren bijna 2 miljoen Nederlanders met enige regelmaat bloot. Veel van hen vinden het fijn om bloot te zwemmen en de meeste blootzwemmers doen dit om zonder natte en strakke badkleding het vrijheidsgevoel van het warme water rond hun lichaam te beleven. De ervaring van NFN is dat wie eenmaal bloot heeft gezwommen, niet anders meer wil! Daarom zijn er in heel Nederland ruim veertig zwembaden die blootzwemuren organiseren, waaronder vanaf deze herfst ook zwembaden in Apeldoorn en Deventer.

Bij zwembad De Sprenkelaar, Laan van Zevenhuizen 381 te Apeldoorn, kan dit op zondag 12 november en 10 december van 14.00 tot 16.30 uur; het Borgelerbad, Borgelerdijk 1 te Deventer, is geopend op zaterdag 28 oktober, 25 november en 23 december van 17.00 tot 18.30 uur. Kijk op de website www.nfn.nl voor de volledige informatie en de data in 2018.