Stedendriehoek

Blokhuis nieuwe voorzitter RvC De Goede Woning

APELDOORN – Wooncorporatie De Goede Woning heeft Paul Blokhuis per 1 juli benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij neemt het stokje over van Arnold Gerritsen die eind maart na acht jaar afscheid nam. Blokhuis’ uitgebreide bestuurlijke ervaring op landelijk en lokaal niveau maakt hem een geschikte opvolger om de RvC van De Goede Woning te leiden.

Erna Pieters namens de Raad van Commissarissen: “Paul is een ervaren bestuurder. Als inwoner van Apeldoorn kent hij de stad en haar inwoners goed. Zijn maatschappelijke betrokkenheid is voor ons en onze huurders een absolute pré. Kortom: met Paul hebben we een waardige opvolger gevonden van onze vorige voorzitter.” Directeur-bestuurder van De Goede Woning Rob van Beek: “Ik ben erg blij met de benoeming van Paul. Met zijn ervaring, bevlogenheid en netwerk is hij meer dan welkom als voorzitter van onze RvC. Ik verheug me op onze samenwerking!”

Wethouder en staatssecretaris

Van 2006 tot en met 2017 was Blokhuis wethouder in de gemeente Apeldoorn. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles van welzijn, zorg, dienstverlening en facilitaire zaken. Daarna werd hij benoemd tot staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte III. Deze functie vervulde hij tot 2022. Momenteel is Blokhuis voorzitter van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ), lid van de adviesraad van TOPGGz en voorzitter van de raad van Toezicht van Sterk Huis en Veilig Thuis.

Indrukwekkende opgaven

Paul Blokhuis: “Als wethouder van Apeldoorn heb ik regelmatig te maken gehad met het mooie werk van De Goede Woning. De organisatie staat de komende jaren voor indrukwekkende opgaven. Vergroten van de sociale woningvoorraad en van het aantal woningen met energielabel A. Maar ook werken aan een betere leefbaarheid en hogere tevredenheid van huurders. Bovendien wil De Goede Woning een magneet zijn voor goede medewerkers. Aan deze forse klus draag ik graag mijn steentje bij vanuit de verantwoordelijkheid van de Raad van Commissarissen. Ik vind het een eer dat ik dit mag doen en ik heb er veel zin in.”