Stedendriehoek

BlijGoed: ‘Trotse makers voelen zich echt betrokken’

BlijGoed is een nieuw, eigentijds verkoopplatform waar deelnemers van dagbestedingsateliers zelf hun toegepaste kunstproducten verkopen. Je vindt er een variëteit aan producten, zoals kraam- en uitdeelcadeautjes, servies en gebruiksvoorwerpen.

Ook de ‘koopbeleving’ is uniek. Je koopt direct van de makers op het atelier, die de producten zelf verpakken en versturen. Of voor je klaarzetten om op te komen halen. Het Atelier Apeldoorn is één van de deelnemende ateliers. Begeleider Natasja Hurenkamp: “Onze makers hebben hiervoor een training gehad en er wordt sindsdien vol enthousiasme aan de shop gewerkt. Het mooiste vind ik zelf de trots van de makers. En dat iedereen zich echt betrokken voelt.”

Ondernemerschap

Om te leren hun producten goed online aan te bieden, hebben de makers een training gevolgd, zodat zij zélf het hele verkoopproces van A tot Z kunnen doen. Van het selecteren van de producten en het bepalen van de prijs, tot de productfotografie en het schrijven van de teksten. Doordat de makers zelf met alles aan de slag gaan, zijn zij volop betrokken in het ondernemerschap, van idee tot verzending.

Vier keer blij 

Als koper voel je de liefde in het proces terug. Iedereen helpt mee bij de verkoop van de artikelen. Ook het inpakken gebeurt op een originele manier. Dat maakt je bestelling persoonlijk én speciaal. De producten op BlijGoed maken zo vier keer blij: de maker bij het creëren, het atelier bij het ondernemen, de koper bij het uitzoeken en de ontvanger bij het uitpakken.

One-stop-shop

BlijGoed is een initiatief van stichting Special Arts en wordt mede mogelijk gemaakt door HandicapNL en Stichting SFO. Special Arts directeur Tine Veldhuizen: “Op dagbestedingsateliers worden prachtige producten gemaakt. Meestal beperkt de verkoop zich tot een kleine kring en dat is zonde! Dit inspireerde ons tot BlijGoed. Je vindt er heel veel producten van verschillende ateliers onder één dak. De meeste producten zijn uniek, dus het aanbod is iedere keer weer nieuw. Ook het aantal deelnemende ateliers groeit.”

Tip voor Pasen of Moederdag

Tip van Tine: “Op BlijGoed.nl kun je ook filteren op gelegenheid. Dus wil je de paastafel op een leuke manier aankleden of zoek je dit jaar een écht bijzonder cadeau voor bijvoorbeeld Moederdag: neem vooral een kijkje!”

Men vindt alle producten van Het Atelier Apeldoorn en meer informatie op www.blijgoed.nl/het-atelier-apeldoorn.