Stedendriehoek

Blije gezichten in Apenheul

APELDOORN – Als je met minimale financiële middelen rond moet komen is er vaak geen geld voor vakantie of een dagje uit. Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst heeft in samenwerking met het Armoedefonds en Apenheul 125 kinderen en hun ouders blij gemaakt met een seizoenkaart van Apenheul. Een seizoen lang en zo vaak als je wilt door een bos vol loslopende apen wandelen, spelen in een van de vele speeltuinen en bonobojong Neje en gorillajong Kiango zien opgroeien.

Drie jaar geleden mocht Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst bij het Armoedefonds een droomwens aanvragen voor de bij de stichting ingeschreven kinderen. Tijdens een symposium in september 2019 werd deze wens als leukste droom uitgekozen en mocht de stichting 200 seizoenkaarten, bekostigd vanuit het Armoedefonds, van Apenheul in ontvangst nemen. “Na de afgelopen coronajaren hebben we uiteindelijk dit jaar deze seizoenkaarten onder de ingeschrevenen kunnen verloten. Met als resultaat 125 blije kinderen en hun ouders. En als kers op de taart nog eens 50 extra seizoenkaarten, aangeboden door de Apenheul. Hiermee is een droom van vele gezinnen in de omgeving van Apeldoorn en Voorst uitgekomen.”

Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst is een particuliere vrijwilligersorganisatie die sociale activiteiten bekostigt voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een minimaal besteedbaar inkomen van 120 procent van het bijstandsniveau; dit kunnen ook ouders met een baan zijn. Leergeld helpt bij het betalen van contributie voor bijvoorbeeld muziek- of dansles, de sportclub, de aankoop van sportkleding, een fiets, een laptop of voor een schoolreisje of excursie. Vorig jaar heeft de stichting 1945 kinderen kunnen helpen. “De hulp van Leergeld is volstrekt anoniem, maar ouders moeten wel zelf een beroep op ons doen.”
Meer informatie over Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst via 085-0471774 of www.leergeldapeldoornvoorst.nl