Stedendriehoek

Biologische markt op nieuwe plek

APELDOORN – De biologische markt verhuist per donderdag 15 februari van het Leienplein naar de parkeerplaats Asselsestraat/Wilhelmina Druckerstraat (tegenover Middelink). “Alle medewerkers van de biologische markt heten u van harte welkom op de nieuwe locatie”, aldus Lizet van Gilst namens biologisch dynamisch tuinbouwbedrijf De Zonnegaard in Voorst, een van de deelnemers aan de markt.

“Wij bieden een breed assortiment van biologische aardappelen, groentes en fruit aan, voor een groot deel van eigen land. U vindt de telers ook achter de kraam en zij vertellen graag het verhaal achter die (h)eerlijke groente!”

Ook Driekant is van de partij: een biologische, ambachtelijk bakkerij uit Zutphen. Naast broden zijn er ook tal van andere producten. Alle producten zijn 100% biologisch. Driekant is een bedrijf met een groot sociaal hart. Vanuit de gedachte ‘Meer handen aan het brood’ worden er zo veel mogelijk werkplekken gecreëerd, zodat zo veel mogelijk handen mee kunnen doen. Vanuit verschillende achtergronden krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo de mogelijkheid relevante werkervaring op te doen onder begeleiding van professionele vakkrachten.

De kaaskraam Bio-smaak staat sinds 2008 met biologische kaas op diverse markten in Nederland. Bio-smaak is gedreven om een verantwoord, smakelijk en zo veel als mogelijk regionaal product uit te stallen op de kraam. Het assortiment bevat onder andere geitenkaas van De Stroese dame en De Mekkerstee uit Ouddorp, Yersey kaas van Remeker, Koeienkaas van Kinderdijk, Ravenswaard en De Marieenwaerdt.