Stedendriehoek

Biljart leren spelen? Tips bij het kopen van een keu

Biljarten is bevorderlijk voor uw conditie en geeft uw sociale leven een impuls. Ook draagt het spel bij aan het verbeteren van zowel uw fysieke als uw mentale gezondheid. Niet voor niets is biljart wereldwijd een populaire sport. Sinds 1998 is het spel zelfs erkend onderdeel van de Olympische Spelen. Vreemd genoeg loopt het aantal leden van biljartverenigingen de laatste jaren aanzienlijk terug terwijl dit spel waarbij veel techniek en inzicht komen kijken, juist voor de nodige afleiding zorgt. Sinds het coronavirus afgelopen maart om de hoek kwam kijken, is uitdagend tijdverdrijf zeer welkom. Gelukkig bereikt ons steeds meer positief nieuws. Horecagelegenheden en sportclubs mogen bijvoorbeeld weer mensen verwelkomen. Wilt u leren biljarten of uw oude hobby nieuw leven inblazen? Daarvoor is het nu het uitgelezen moment.

Aanschaf van een biljartkeu
Een goede biljartkeu is onmisbaar bij het spelen van biljart. Een geschikte keu kopen hoeft voor de beginnende speler niet per definitie kostbaar te zijn. De maximale lengte van een keu bedraagt 150 cm. Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een biljartkeu, is het gewicht. Volgens de richtlijnen heeft een keu geschikt voor beginners, een gewicht tussen de 480 en 500 gram. Het uiteinde waarmee u de ballen stoot – genaamd pomerans – heeft een diameter van 11 mm. Onder het aanbod van diverse merken met keus van goede kwaliteit, hebt u de keuze voor een biljartkeu die aan al die criteria voldoet. Zo zult u met bijvoorbeeld een Longoni keu

veel spelplezier ervaren. Onder zowel de gevorderde als beginnende speler zijn de hoogwaardige keus van dit Italiaanse familiebedrijf geliefd. Van ontwerp tot eindproduct worden de keus met liefde voor het authentieke ambacht vervaardigd. Dat is onder meer te zien aan de eersteklas houtsoorten die Longoni in zijn producten verwerkt.

Speciale accessoires
Iedere speler heeft zo zijn eigen voorkeuren als het op een biljartkeu aankomt. U zult merken dat u ook behoefte krijgt aan bepaalde materialen als u de smaak eenmaal flink te pakken krijgt. U kunt uw keu op verschillende manieren naar uw wensen personaliseren met allerlei accessoires. Een speciale handgreep of een paar handschoenen helpen u – ook als u klamme handen hebt – om de juiste grip op uw keu te houden. Bij het stoten zorgt dit voor meer stabiliteit. Ook is de kans groot dat u voor de hardheid van de pomerans een eigen voorkeur ontwikkelt. Vanuit de fabriek is die aan de harde kant. Als u merkt dat uw spel daar beter van wordt, is het mogelijk om de pomerans te vervangen door een zachtere variant. Met een speciale tas, koffer, koker of hoes, vervoert u de biljartkeu op een veilige manier en houdt u die in topconditie.