Ondernemend

Bike Totaal fietst met wind in de rug door Apeldoorn

Fietsplezier door middel van service, kwaliteit en vakmanschap staat bij de meer dan 160 Bike Totaal-fietsenwinkels in ons land voorop, dus ook bij de 1.500 m2 grote vestiging aan de Laan van Westenenk 86 in Apeldoorn. De consument hecht tegenwoordig veel belang aan service en deskundig personeel. “Bij Bike Totaal worden daarom dan ook hoge eisen gesteld aan het service- en kwaliteitsniveau van de aangesloten winkels”, vertelt Gerwin Bomhof.


Al meer dan twintig jaar is Bike Totaal Apeldoorn een sterke speler in fietsland. De vier verkopers en ook vier werkplaatsmedewerkers, hebben door toeleveringsproblemen en de daaruit voortvloeiende levertijden, een aantal lastige, drukke maar uiteindelijk wel succesvolle jaren achter de rug. Door de enorme vraag naar fietsen en zeker e-bikes, is de levertijd soms wat langer dan men gewent is en niet iedereen kan daar altijd begrip voor opbrengen. We hebben grote merken zoals Batavus, Gazelle, Cortina, Cube, Merida en Sparta, maar spijtig genoeg zijn niet alle modellen altijd even goed leverbaar. Consumenten vinden wel hun gewenste fiets op de website, maar vervolgens is dat specifieke model op korte termijn soms niet leverbaar. Daarentegen kunnen we wel zeggen dat de Bike Totaal-winkels sowieso een groot aanbod van direct leverbare modellen in de winkels hebben staan en dat wij over het algemeen ook alle andere modellen eerder dan onze concurrenten en vaak zelfs exclusief geleverd krijgen.

Hele familie
Ook merken we dat de e-bike steeds meer aan terrein wint: “De afgelopen vijf jaar zijn de verkoopcijfers van dit type fiets meer dan verdubbeld. De e-bike is allang niet meer alleen voor senioren. Ook de jeugd stapt steeds vaker over naar de e-bike, zeker nu er ook een helmplicht is voor snorscooters. Bike Totaal Apeldoorn beschikt voorts over het grootste assortiment kinder- en jeugdfietsen in Apeldoorn. De hele familie slaagt dus gegarandeerd bij ons. Het kwaliteitsniveau is ook terug te vinden in het brede assortiment. (Elektrische) fietsen van merken als Sparta, Cube, Merida, Gazelle, Cortina en Batavus zorgen voor een ruime keus. Ook voor fietsaccessoires en -onderdelen is iedere fietsliefhebber van harte welkom en we hebben een eigen werkplaats voor onderhoud en reparaties. Daarnaast is het bedrijfsfietsenplan via de Werkkostenregeling en de diverse lease varianten, weer terug van weggeweest, stelt Bomhof tevreden vast. Graag vestigt hij dan ook de aandacht op de zogenoemde fietslease. Via Friesland Lease, Lease a Bike of LeaseGemak kunt u ook bij ons terecht komen. Want zeg nu zelf: Het is toch soms fijner om voor uw e-bike €75,- per maand te betalen dan €2.500,- in één keer?”

Bakfietsen
Tenslotte nog een bijzonder exemplaar; de Urban Arrow bakfiets, een elektrische fiets met voorop een ‘bak’ met ruimte voor drie kinderen. Daar hangt overigens wel een prijskaartje van circa €5.500,- aan. Ook zijn sinds dit jaar, Gazelle en Batavus hun weg in geslagen met bakfietsen. Al met al zijn de bakfietsen momenteel een groot succes! Bike Totaal is onderdeel van Dynamo Retail Group, de meest toonaangevende fietsketen in de tweewielerbranche. Tevens is Bike Totaal Apeldoorn al jarenlang een erkend Bovag bedrijf. .

Laan van Westenenk 86
7336 AZ Apeldoorn
T: 055-5333797
E: info@biketotaalapeldoorn.nl
W: www.biketotaalapeldoorn.nl