Stedendriehoek

BIJzondere zondag 14 juli Stadspark Berg en Bos

Zondag 14 juli zal wethouder Danny Huizer om 14.00 uur bij het Theehuis in Stadspark Berg en Bos onder begeleiding van imker Jasper honing slingeren. Het vloeibare goud dat de honingbijen op ingenieuze wijze produceren. Aandacht voor bijen hangt samen met de IVN Wilde Flora route langs de vijver in Stadspark Berg en Bos. Bezoekers kunnen gedurende de gehele maand juli kennismaken en genieten van de verrassende variatie aan wilde planten die daar gezaaid of aangewaaid zijn. 

Voor honingbijen en veel andere insecten zijn inheemse bloeiende planten van levensbelang. Ze leveren nectar en stuifmeel. Aandacht voor insecten, hier specifiek honingbijen, is zeer essentieel: de hoogste tijd!
Daarnaast is er die middag aandacht voor etherische oliën, een mengsel van vluchtige, aromatische stoffen, kenmerkend voor de geur van de plant. Dergelijke mengsels worden gewonnen uit verschillende delen van planten bijvoorbeeld de bloesem, vruchten, zaden, bladeren.

De natuurgidsen van IVN Natuureducatie en de imkers van Imkersvereniging Apeldoorn-Ugchelen zijn van 12.00 tot 16.00 aanwezig bij het Theehuis en beantwoorden graag uw vragen.