Stedendriehoek

Bijzondere vrijwilliger

EPE – De 16-jarige Florian Sinselmeijer uit Epe is tijdelijk een bijzondere vrijwilliger geworden bij de Programmaraad van Kulturhus EGW. De leerling van CC de Noordgouw in Heerde moet dit jaar zijn maatschappelijke stage lopen en heeft bewust gekozen om dat op deze plek te doen.

“De Programmaraad organiseert verschillende dingen zoals cabaretavonden, kindervoorstellingen, het Cultureel Café op zondagmiddag en onlangs nog een Popquiz. Op woensdagmiddag 1 maart mag ik zelf ook iets organiseren. Ik ga een offline game- en chill-middag houden voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Kom je die middag ook naar Kulturhus EGW aan de Stationsstraat in Epe? De toegang is gratis.”

Offline gamen en lekker chillen met Florian

In het kader van deze maatschappelijke stage – een bijzondere vorm van vrijwilligerswerk voor scholieren – woont Florian uiteraard ook nog een vergadering van de Programmaraad bij. “Daar wordt onder meer gesproken over de invulling van het culturele seizoen 2023/2024. Ik vind het leuk om zelf ook mee te denken over wat jongeren van mijn leeftijd nou zoal aanspreekt. Het is dan helemaal geweldig om zelf ook echt iets te organiseren.”

Tijdens zijn maatschappelijke stage bij de Programmaraad van Kulturhus EGW mag Florian natuurlijk veel meer doen. Zo gaat hij onder meer ook meekijken met de groep vrijwilligers die de techniek voor beeld en geluid in de zaal regelen. “Hier ben ik ook erg geïnteresseerd in en nieuwsgierig naar. Ik speel zelf gitaar. Ik kijk er dus erg naar uit om ook eens achter de mengtafel te zitten en met licht en geluid te mogen werken.”

Social media

Florian wil graag nog wat meer vertellen over de offline game- en chill-middag die op de woensdagmiddag in de voorjaarsvakantie plaatsvindt. “Voor deze middag ga ik zelf de ruimte inrichten met stoelen en tafels. Uiteraard zijn er op 1 maart veel kaart- en bordspellen aanwezig. Ook zorg ik voor een hapje en een drankje. Inmiddels zijn er ook mooie posters ontworpen. Die ga ik deze weken ophangen in Epe. Ook post ik regelmatig berichten op social media.”

Er is die middag een lid van de Eper schaakvereniging De 7 Pionnen aanwezig, speciaal voor jongeren die een potje willen schaken. De offline game- en chill-middag vindt woensdagmiddag 1 maart plaats van 14.00 tot 17.00 uur. Florian tot slot: “Als je wilt, dan mag je natuurlijk ook je eigen spel meenemen. Kom je ook?”

(Foto: www.kulturhusepe.nl)