Stedendriehoek

Bijna weer tijd voor het WK voetbal: zo maak je het nog leuker!

Voetballiefhebbers kunnen hun lol op deze winter. 20 november begint namelijk het WK voetbal in Qatar. Een moment waar velen al lange tijd naar uit kijken. Nu is dat moment dus eindelijk bijna daar. Dat betekent dus bijna elke dag 1,5 uur of langer voor de buis om de mooiste wedstrijden te bewonderen. Wel zo leuk als je hier nog net iets meer voor uitpakt om er echt een complete avond vol vertier van te maken. Maar hoe maak je het bekijken van de mooiste WK voetbalwedstrijden nóg leuker? Met de volgende tips moet dit zeker lukken.

Speel mee in een WK poule
Wedden is van alle tijden. Waar dit vroeger onder de tafel werd gedaan, is het tegenwoordig ontzettend legaal en kun je ook online eenvoudig wedjes leggen over de komende wedstrijden. Gratis meespelen met een wk poule is een prima manier om de wedstrijden nog net wat interessanter te maken. Niet alleen hoop je dat jouw club het goed doet, maar stiekem ook dat je voorspellingen uit zullen komen. Maak het nog leuker door ook vrienden en familie voor deze poule uit te nodigen. Wat zal de winnaar krijgen op 18 december?

Kijk de belangrijkste wedstrijden samen
Er zijn altijd van die wedstrijden die je echt niet wil missen. In elk geval wanneer je favoriete land speelt natuurlijk, maar denk ook aan de kwartfinale, halve finale en de finale. Deze mag je gewoon niet missen. Het is dan nog leuker als je deze samen met vrienden en familie kunt kijken. Inclusief lekkere hapjes en drankjes. Samen naar de televisie kijken, maar ook genieten van elkaars aanwezigheid.

Versieren
Versieren hoort erbij. Zeker in Nederland. We kennen allemaal nog wel de tijden toen Nederland enorm ver kwam tijdens het EK en de WK. Hierbij staat met stipt op nummer één natuurlijk het WK in 2010. Toen werd Nederland tweede en was de oranjekoorts niet meer te stoppen. Nederlandse supporters gingen de hele wereld over vanwege hun enthousiasme en hun outfits. Ook de Nederlandse straten waren rijkelijk versierd met vlaggetjes. Dat gevoel van saamhorigheid hebben we in de afgelopen jaren maar weinig gezien.

Tijd om hier weer verandering in te brengen. Trek daarom de stoute schoenen aan en versier je hele huis vlak voor het WK begint. Je bent supporter en dat mag gezien worden. Zo kom je direct in de juiste sfeer. Ook leuk om met je buren af te spreken om direct de hele straat te doen.

Trakteer jezelf
Een avondje voetbal kijken moet gewoon gezellig zijn. Op die avonden mag je dan – ook als je alleen bent – best wel een beetje uitpakken. Bijvoorbeeld met lekkere hapjes en je favoriete drankje. Doe dit enkel met de speciale wedstrijden zodat dit nog een beetje bijzonder blijft. Bewaar het klapstuk voor de finale op 18 dec