Stedendriehoek

Bij welke broker kan ik cryptocurrency aanschaffen?

Heb jij wat geld over en wil je dit graag investeren? Dan kun je dit in aandelen steken, maar je kunt ook cryptocurrency kopen. Een cryptocurrency is een digitale valuta. Tegenwoordig kennen we hier verschillende varianten van, waarvan de Bitcoin verreweg de meest bekende is. Voordat jij deze of een andere cryptocurrency kunt kopen, moet jij eerst een broker vinden waarbij je in digitale valuta kunt investeren. Nadeel is dat er tegenwoordig nogal wat brokers zijn om uit te kiezen. Weet jij niet bij welke broker jij terecht kunt voor cryptocurrency? Wij zetten er hieronder een aantal voor jou op een rijtje.

Bitvavo
Zoek jij een Nederlandse broker waarbij investeren in Bitcoin tot de mogelijkheden behoort? Dan is Bitvavo een goede keuze. Grote voordeel is dat deze broker zich richt op eenvoud. Hierdoor is het zelfs voor een leek makkelijk om bij Bitvavo cryptocurrency te kopen. Naast kopen kun je hier overigens ook digitale valuta verkopen en verhandelen.

eToro
Wil je niet alleen investeren in cryptocurrency, maar ook in grondstoffen, valuta en/of aandelen? Kies van voor eToro. Dit is tevens een geschikte broker wanneer je meerdere mogelijkheden wilt hebben voor wat betreft investeren in digitale valuta. Bij eToro kun je jouw geld namelijk in verschillende soorten cryptocurrency steken.

LiteBit
Wanneer jij jouw geld enkel in cryptocurrency wilt steken, is LiteBit een uitstekende keuze. Dit platform richt zich namelijk uitsluitend tot digitale valuta. Bang dat je een beperkt aanbod voorgeschoteld krijgt hoef je hier niet te zijn. LiteBit heeft namelijk een heel arsenaal aan verschillende cryptocurrency, waardoor er veel keuze is.

Zelf op zoek naar een broker?
Vind jij de bovenstaande drie brokers niet geschikt? Dan is er geen man overboord. Er zijn namelijk nog talloze andere platformen waar jij kunt investeren in cryptocurrency. Wanneer jij zelf op zoek gaat naar een geschikte partij, raden wij je aan om altijd eerst een vergelijking te maken. De kans is groot dat jij je bij zo’n vergelijking uitsluitend tot de prijs van cryptocurrency richt. Dat is begrijpelijk, maar wij raden je aan verder te kijken dan dat. Waarom? Omdat je ook te maken kunt krijgen met transactiekosten en andere bijkomstigheden. Door brokers goed met elkaar te vergelijken, slaag jij er ongetwijfeld in een geschikte broker te vinden om cryptocurrency aan te schaffen.