Stedendriehoek

Biharie in beeld voor Tweede Kamer

Sunita Biharie, op dit moment voorzitter van de SP-fractie in de Apeldoornse gemeenteraad, staat op de elfde plaats van de concept-kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.

“Ik heb nooit per se de ambitie gehad om Tweede Kamerlid te worden, maar zie een kans om de Tweede Kamer als middel te gebruiken om de stem van de straat naar de Kamer te brengen en op te komen voor en samen met mensen van wie ik zie dat ze door bestuurders in de steek worden gelaten”, aldus Sunita. Ook is een eventueel Kamerlidmaatschap een goede mogelijkheid om de signalen uit de jeugdzorg, waarin zij werkzaam is, in de Kamer te laten horen. “Deze jongeren voelen zich terecht veelal niet gehoord. Kamerleden kunnen een middel zijn en het is dan ook mijn intentie om op mijn eigen wijze samen met én voor de mensen een verschil te maken.”

Sunita staat bekend om haar geheel eigen werkwijze en is er niet bang voor om tegen de gevestigde orde in te gaan. Ze komt op voor iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst, kleur of geloof. De definitieve kandidatenlijst wordt vastgesteld tijdens de ledenvergadering van de SP in december.

De Apeldoornse afdeling van de SP is natuurlijk enorm trots op het feit dat Sunita op de voorlopige lijst staat. De afdeling heeft er het volste vertrouwen in dat Sunita recht zal doen aan haar elfde plaats op de lijst en steunt haar op alle mogelijke manieren in de komende periode. “Wij kennen Sunita als iemand die zich niet zomaar gewonnen geeft en zichzelf vastbijt in de dossiers waarmee zij zich bezighoudt omdat ze slecht tegen onrecht kan”, aldus Sandra Jagesar, voorzitter van de Apeldoornse afdeling. “Hierbij vindt zij het belangrijk om vooral de verhalen van mensen zelf, om wie het gaat, te horen en niet alleen maar vanuit ambtenaren en wethouders. Op die manier kan zij zich een volledig beeld vormen van zaken die spelen en ook tegen de gevestigde orde ingaan met kennis van zaken.”