Stedendriehoek

Beursplein voor 3FM Serious Request in Grote Kerk

APELDOORN – Op woensdag 6 september vindt het Beursplein voor 3FM Serious Request 17 plaats in de Grote Kerk te Apeldoorn. Van 18.00 tot 20.00 uur is dit dé plek waar vraag en aanbod, om acties voor 3FM Serious Request 17 mogelijk te maken, samenkomen.

Naast de gemeente, die als gaststad zoveel mogelijk Apeldoorners wil mobiliseren in actie te komen voor 3FM Serious Request, probeert stichting Taskforce Events Apeldoorn het bedrijfsleven te bevorderen en het maximale eruit te halen op het gebied van Grote Evenementen in Apeldoorn.

Bestuurslid Michiel Brouwers: “Wil jij een actie opzetten, maar mis je dat ene product, een geschikte locatie of kom je simpelweg handen te kort? Of andersom: stel, je hebt een product of geschikte locatie beschikbaar, maar je hebt zelf geen tijd om iets te organiseren? Kom dan op woensdag 6 september naar het Beursplein.”

Hier komen vraag en aanbod samen. Bewoners en ondernemers die zich willen inzetten voor Het Glazen Huis van 3FM Serious Request, wisselen kennis, materialen en faciliteiten uit. “We leggen de verbinding tussen voetbaltoernooi en grasveld, tussen restaurant en sterren-chef en tussen benefietconcert en toplocatie.”

Ook zijn er medewerkers van NPO 3FM aanwezig. “Voor mensen die nog vragen hebben of hun idee willen voorleggen bij NPO 3FM”, vertelt Claudia Koperdraad, projectleider Kom In Actie vanuit de gemeente Apeldoorn. “Of als iemand iets wil weten over de juridische kant van het gebruik van het 3FM logo, dan zijn zij aanwezig om dat te beantwoorden.”

Op woensdag 6 september wordt door burgemeester John Berends een digitaal platform gelanceerd rondom 3FM Serious Request. “Dit is een soort marktplaats van vraag en aanbod op internet”, legt Brouwers uit. “Hier worden ze bij elkaar gebracht en kunnen er matches gemaakt worden.” Dit digitale platform is een gemakkelijke en laagdrempelige manier om te reageren op een idee of een product aan te bieden. “Wil jij er woensdag 6 september bij zijn? Meld je nu aan via de website www.taskforce-events.nl/beursplein.”