Stedendriehoek

Bestraling bij kankerstraks ook in Apeldoorn

APELDOORN – Radiotherapiegroep en Gelre ziekenhuizen werken samen om het mogelijk te maken dat patiënten met kanker ook in Apeldoorn bestraald kunnen worden. Op dit moment gaan patiënten voor hun bestraling nog naar de Radiotherapiegroep in Deventer of Arnhem. De voorbereidingen voor een aanbouw bij de locatie Apeldoorn zijn gestart. Deze uitbreiding brengt de zorg dichter bij de patiënt. Naar verwachting krijgen de eerste patiënten eind 2019 een bestralingsbehandeling in Apeldoorn.

Voor bestraling bij kanker zijn, naast specifieke deskundigheid op dit gebied, ook speciaal geconstrueerde ruimtes en apparatuur nodig. Radiotherapiegroep is een zelfstandig instituut dat aan al deze vereisten voldoet. Diverse ziekenhuizen uit Gelderland en Overijssel verwijzen hun patiënten naar één van de locaties van Radiotherapiegroep, in Deventer, Arnhem en Ede. De nieuwe voorziening wordt ingericht met de modernste apparatuur en volgens de filosofie van healing environment.

Intensivering samenwerking
Gelre ziekenhuizen is bezig de geïntegreerde oncologische zorg, ofwel alle zorg voor patiënten met kanker, te concentreren op de vestiging in Apeldoorn. Het is belangrijk om de deskundigheid vanuit meerdere disciplines bij elkaar te hebben. Meer deskundigheid en ervaring onder één dak om tot een nog betere kwaliteit van zorg te komen. Om die reden worden ook de banden met Radiotherapiegroep aangehaald. De oncologen van Gelre ziekenhuizen en de radiotherapeut-oncologen van Radiotherapiegroep werken al nauw samen in het spreken en bespreken van patiënten. Radiotherapeutische behandelingen op locatie in Apeldoorn is een volgende stap in deze voor patiënten gunstige samenwerking.