Stedendriehoek

Beste voorlezers van Apeldoorn

APELDOORN – Emma Cornelisse (De Sjofar), Maran Kloezeman (De Zonnewende, locatie Ravelijn) en Sophie van der Laan (De Ontdekking) hebben de Apeldoornse kwartfinales gewonnen voor de Nationale Voorleeswedstrijd en zijn de nieuwe voorleeskampioenen van Apeldoorn.

Vijfentwintig leerlingen van verschillende basisscholen lieten de afgelopen anderhalve week horen wie het beste kon voorlezen. Ze werden hierbij natuurlijk aangemoedigd door het publiek en lazen hun spannende, vrolijke, verdrietige of grappige fragment in een vol CODA Auditorium voor. Samen met zes andere plaatselijke winnaars uit de regio Noord-Veluwe gaan Emma, Maran en Sophie naar de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze wordt woensdag 7 maart in CODA gehouden. Na deze ronde volgt de Gelderse finale en tot slot is er de grote landelijke finale op 23 mei in Amstelveen.
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen, in samenwerking met de openbare bibliotheken en wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de openbare bibliotheken en de Provinciale ondersteuningsinstelling.