Stedendriehoek

‘Berg en Bos wellicht de mooiste wijk van Nederland’

Wijkvereniging Berg en Bos en de Stichting Apeldoornse Monumenten hebben vrijdag gezamenlijk het eerste exemplaar van het boek ‘Berg en Bos, een verrassende ontdekking’ aangeboden aan wethouder Maarten van Vierssen (beheerder van de portefeuille erfgoed en stadsdeel Noordwest).

“Welkom in Berg en Bos, wellicht de mooiste wijk van Nederland. Gedrapeerd over een glooiend, bebost terrein met meanderende straten en prachtige villa’s, en een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de ijzertijd. Dit is het beeld van Berg en Bos dat zich aftekent na lezing van dit prachtige boek.” Vanaf de eerste bladzijde nodigt het boek uit tot lezen over de geschiedenis en het ontwerp van deze unieke tuinstad, haar gevarieerde architectuur en kleurrijke bewoners.

De Stichting Apeldoornse Monumenten, de Wijkvereniging Berg en Bos en het Erfgoed Platform Apeldoorn hebben kosten noch moeite gespaard om met dit deel 7 van de serie ‘Wijk in Beeld’ alle voorgaande publicaties over deze roemruchte wijk te overtreffen. Het boek telt 168 pagina’s, met honderden foto’s en afbeeldingen alsook vele nieuwe feiten en nooit eerder gepubliceerde verhalen over haar bewoners, haar gebouwen, stratenplan en geschiedenis: van grote historische gebeurtenissen tot markante voorvallen die het leven in Berg en Bos door de jaren heen tekenen.

Het boek is te koop in de boekhandel voor €24,95 (ISBN 9789083156309).