Stedendriehoek

Benefietavond rond aardbeving

APELDOORN – In navolging van veel gemeenten wordt ook in Apeldoorn een benefietavond georganiseerd om geld op te halen voor de slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië. Op vrijdag 24 februari stelt Theater Orpheus de Hanoszaal beschikbaar om de benefietavond plaats te laten vinden.

Een aantal Apeldoornse initiatiefnemers hebben de handen ineengeslagen om een mooi programma samen te stellen, waar de aandacht vooral uitgaat naar fundraising, afgewisseld met muziek en eten.

“We werken hard aan een inhoudelijke, maar ook luchtige avond”, aldus Derya Özugur, één van de vier initiatiefnemers van de benefietavond. De Apeldoornse Özugur is afkomstig uit Gaziantep dat ligt in het getroffen rampgebied. Ze ziet met lede ogen toe hoe familie en vrienden getroffen zijn door de aardbeving en heeft nu mede-initiatiefnemers bereid gevonden om haar te helpen bij deze benefietavond.

Al gauw zegden Dieuwke de Boer, Eva Siebelink en Randy Gasper toe. “Met ons Apeldoorns netwerk hopen we zoveel mogelijk Apeldoorners te mobiliseren om in actie te komen voor Turkije en Syrië. Met een benefietavond willen we dat belang nog eens benadrukken. Behalve dat we alleen geld willen ophalen, willen we dat de bezoekers ook komen voor wat afleiding. Muziek en eten verbindt. Vanuit die verbinding zijn wij in staat om iets te doen voor de slachtoffers die getroffen zijn door de aardbeving.”

Dieuwke de Boer vult aan: “Die hele ramp raakt ons allemaal. Behalve een grote Turkse gemeenschap hebben we in Apeldoorn ook een grote Syrische gemeenschap. Velen die hier zijn gekomen vinden inmiddels hun weg in onze mooie gemeente, hebben een leven opgebouwd in alle rust en zien nu deze ramp gebeuren in hun geboorteland. Dat komt wel even binnen, merken we als we onze Syrische vrienden en kennis hier spreken. Alle hulp die we kunnen bieden aan hun families, vrienden, kennissen in het rampgebied daar en in Turkije is daarom hard nodig. Belangrijk dus dat mensen komen op onze benefietavond en ons steunen via onze fundraising-campagne in aanloop daarnaartoe. Bij deze dus een oproep.”

De benefietavond in Theater Orpheus begint vrijdag 24 februari om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid om na te praten. “Om aanwezig te zijn moet je je plaats(en) reserveren. Dat doe je op de website van Theater Orpheus, via orpheus.nl. We vragen een donatie van 12,50 euro per persoon en in ruil daarvoor ontvang je een toegangskaartje. Bij het afrekenen kun je een extra donatie doen. De gehele opbrengst gaat naar Giro555 en hulporganisaties ter plaatse. Des te meer men kan missen, des te meer hulp we kunnen bieden.”