Stedendriehoek

Beleggers in Oost-Nederland kopen massaal Bitcoin

De Bitcoin koers is flink gestegen tijdens het coronavirus pandemie. In Oost-Nederland hebben de beleggers veel kapitaal in Bitcoins geïnvesteerd. Doordat de prijs op recordhoogte staat en blijft klimmen, nemen meer mensen het initiatief om te beleggen met Bitcoins.

Cryptobedrijf BTC Direct heeft in Oost-Nederland een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat mensen nu meer vertrouwen hebben in Bitcoin. Ook de andere cryptomunten doen het door de stijgende koers goed. BLOX heeft 1.370 beleggers geënquêteerd waaruit bleek dat steeds meer inwoners in het oosten investeren in Bitcoins. Dit was in het begin van maart 2020 namelijk niet zo. Doordat het coronavirus in het begin heel veel onzekerheid opwekte, ging het eerst slecht met cryptocurrency. Hetzelfde kon gezegd worden over olie en goud. Gelukkig zijn de koersen intussen aan het herstellen of zelfs aan het stijgen.

Deventenaren hebben juist meer vertrouwen in Bitcoin
In Deventer geven 81% van de beleggers het toe dat ze een hogere vertrouwen hebben in cryptocurrency. Als we de huidige koers van Bitcoins vergelijken met de koers voor het coronavirus crash, is het verzesvoudigd. De beginfase van dit toename in vertrouwen onder de beleggers is in maart begonnen. Ook is dit in Deventer het hoogst als we kijken naar de rest van provincie Overijssel.

Bitcoin op één, Ethereum op twee
82% van de investeerders in Oost-Nederland kiezen voor Bitcoin. De mensen die waren ondervraagd geven toe dat hun portfolio over een groot deel uit Bitcoins bestaat. Ethereum is ook een veilige bekende optie ,vandaar 46% van de beleggers dit in hun portfolio hebben.

Voornamelijk mannelijke investeerders
Mannen maken met 76% het grootste deel uit van Oost-Nederlandse investeerders. 80% van de mannen kopen Bitcoins voor lange termijn terwijl 51% van de vrouwen beleggen op korte termijn.