Stedendriehoek

Beleggen jongeren steeds vaker?

Dat beleggen tegenwoordig een stuk populairder is, had je vast al wel door. Tegenwoordig lees je er steeds meer over en hebben ook veel meer mensen het erover. Ook bij jongeren is het een erg populair onderwerp en gaan er ook steeds meer beleggen. Beleggen jongeren dan ook echt steeds vaker? En waarom is het zo populair onder jongeren?

Beleggen jongeren vaker
Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat jongeren gaan beleggen. Elke dag melden zich wel weer honderden nieuwe beleggers op de beurs en vaak zijn dit ook nog jongeren. Het is tegenwoordig erg makkelijk om te gaan beleggen omdat veel online kan gebeuren. Dit zorgt er natuurlijk voor dat jongeren erg makkelijk de weg kunnen vinden naar het beleggen.

Redenen waarom jongeren gaan beleggen
Er zijn natuurlijk heel veel redenen waarom mensen gaan beleggen. Er zijn daarom ook heel veel redenen waarom jongeren steeds vaker gaan beleggen. Maar welke redenen hebben jongeren om te gaan beleggen en waarvoor doen ze het?

De eerste reden is dat er een lage spaarrente is. Jaren geleden was het rendement op spaargeld veel hoger dan dat het nu is. Het geld wordt op de spaarrekening niet veel meer en daarom kiezen jongeren er steeds vaker voor om te beleggen. Wanneer je namelijk gaat beleggen met je geld is de kans een stuk groter dat je geld meer waard wordt. Het is daarom zo ontzettend populair om te gaan beleggen in plaats van het op de spaarrekening te zetten.

Zoals je hierboven al een beetje hebt kunnen lezen is het ook een stuk laagdrempeliger om te gaan beleggen. Voor jongeren is de drempel al helemaal laag omdat alles tegenwoordig via de telefoon kan. Heel veel gaat online en er zijn al heel veel verschillende apps. Dit zorgt ervoor dat het een stuk makkelijker is om te gaan beleggen.

Uiteraard hebben we tegenwoordig ook veel meer geld nodig voor bepaalde dingen. Wanneer je bijvoorbeeld je eerste huis wilt gaan kopen moet er veel eigen geld ingebracht worden. De huizenmarkt is tegenwoordig erg goed en daarom liggen de kosten ook vaak hoog wanneer je een eerste huis gaat kopen. Wanneer je je eerste eigen huis gaat kopen wil je natuurlijk voldoende geld hebben. Daarom kan dit ook een goede reden zijn om te gaan beleggen.

Beleggen brengt risico’s met zich mee
Wanneer je gaat beleggen is het natuurlijk belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je geld niet altijd meer waard wordt. De kans is namelijk ook erg groot dat je gewoon al je geld verliest en helemaal niks meer over hebt. Wanneer je gaat beginnen met beleggen is het dus belangrijk dat je niet al je spaargeld opmaakt en altijd nog wat achter de hand hebt. Het kan natuurlijk zijn dat je erg veel geluk hebt en er nog meer geld van gaat maken, maar je kan ook pech hebben. Je weet nooit wat de beurs doet en daarom is het altijd belangrijk om goed te onthouden dat beleggen risico’s met zich meebrengt.