Stedendriehoek

Belastingdienst jaar in stadhuis Apeldoorn

APELDOORN – Heeft u vragen over het regelen van belastingzaken? Bijvoorbeeld omdat uw persoonlijke situatie is veranderd? Op 12 december vierde de Belastingdienst het éénjarig bestaan in het stadhuis van Apeldoorn. Inwoners uit Apeldoorn en omgeving kunnen er voor persoonlijke hulp terecht voor al hun vragen bij belastingzaken.

Persoonlijke uitleg in het steunpunt
Medewerker Timo Reiling van de Belastingdienst ziet dagelijks dat inwoners het persoonlijk contact waarderen. “Dat geeft hen een rustig gevoel. Voor het aanvragen van zorg- of huurtoeslag laat ik dan zien wat het maximale bruto jaarinkomen en eigen vermogen mag zijn, of ik leg uit hoe je zélf thuis nog een proefberekening kunt maken. Ook vul ik samen met de bezoekers in het steunpunt een verzoek in voor een persoonlijke betalingsregeling Toeslagen”, zo geeft Timo twee voorbeelden van zijn dagelijkse werk in het Belastingdienst-steunpunt in het stadhuis van Apeldoorn.

Hulp bij belastingaangifte
De samenwerking met de gemeente Apeldoorn ervaart Timo als erg prettig. “Je kunt dan gemakkelijk samen de financiële situatie voor inwoners inzichtelijk maken, waarbij ik bijvoorbeeld de toeslagen kan aanpassen aan de huidige situatie. Maar daarna bied ik inwoners weer hulp bij hun jaarlijkse belastingaangifte. Dus maak ook met de Belastingdienst een gratis afspraak”, besluit Timo.

Het steunpunt van de Belastingdienst in het stadhuis van Apeldoorn is geopend op maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur. Maak een afspraak via de BelastingTelefoon (gratis op telefoon 0800-0543) of online op belastingdienst.nl.