Stedendriehoek

Beeldend kijkje op het spoor

APELDOORN – Waarom nog zelf foto’s maken als de actualiteit of het verleden vanachter uw computer op elk moment te bekijken valt? Het internet is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een enorme bron van informatie. Dat ontdekten ook de spoorvrienden Hans Altena en Hans Elzinga.

Sinds vele jaren wisselen zij wekelijks hun internetvondsten met elkaar uit. Deze vondsten, opgeborgen in de map ‘Mijn internetalbum’, worden deze avond met het publiek gedeeld. Niet zozeer om met andermans veren te pronken, maar gewoon om te tonen wat voor moois er allemaal te vinden is op internet.

Omdat de internetbron onuitputtelijk is, krijgen de bezoekers op deze avond alleen iets te zien uit de interessegebieden van deze liefhebbers. Een kleine greep uit de onderwerpen: de Deutsche Kreisbahnen, McKeen-motorwagens, Walter Hollnagel, British Railways in de jaren 60, Electroliners, enz…

De presentatie wordt gehouden op woensdag 22 maart van 19.30 tot 22.00 uur in wijkcentrum Het Bolwerk, Ravelijn 55. De entreeprijs bedraagt €3,-.

Foto: McKeen car Roslyn of the Northern Pacific Railroad (Wikipedia).