Stedendriehoek

Bedrijfsleven zet Mr. Techniek in het Watertje

Normaal gesproken wordt iemand die met pensioen gaat en een staat van dienst heeft in het zonnetje gezet. Hoe anders verliep dit bij Gerard Velderman die na 40 dienstjaren bij Hollander techniek mag genieten van zijn pensioen.

Gerard Velderman, één van pijlers waarop Hollander techniek zijn staat van dienst heeft kunnen bouwen, is een man die van alle technieken en markten thuis is. De man die niet alleen wist hoe je technische installaties kunt maken maar ook hoe je het efficiënt kunt organiseren.  Gerard was de persoon die als vestigingsleider aan de wieg stond van Hollander Amersfoort en Almelo. Afgelopen jaren was Gerard het gezicht van de afdeling Zwembadtechniek. Hij is ook de man achter de techniek van vele gemeente baden waaronder het Apeldoorns zwembad de Sprenkelaar.

Het was ook een logische keus voor Gerard zijn collega’s en een aantal zakenrelaties van Hollander om als dank een zwembad in zijn tuin te bouwen van zijn favoriete biermerk. Horesca Lieferink leverde de nodige bierkratten om dit waar te maken. Dit gebeurde allemaal terwijl Gerard op afscheid tournee was naar Amersfoort en Almelo. En hoe? Als liefhebber van snelle auto’s werd hij door Mercedes Wensink op zijn wenken bedient. Met zijn favoriete Mercedes AMG GT was hij verzekert om op tijd terug te zijn in Apeldoorn om te kunnen lunchen in zijn eigen zwembad.