Stedendriehoek

Beach Party Boys misten slechtsnéén editie beachvolleybaltoernooi

BUSSLOO – Op zondag 11 juni verzorgt de Apeldoornse volleybalvereniging Primavo het 25e Intersport Jonker Primavo Beachvolleybaltoernooi op het mooie strand de Paal van Bussloo. Het belooft weer een prachtig evenement te worden.

Want dat is het elk jaar, bevestigt Joop Kemp. Zestig jaar is hij inmiddels en hij miste als deelnemer alleen de eerste editie van het beachvolleybaltoernooi. “We waren er altijd, behalve dus bij de start”, spreekt de Apeldoorner bewust in de meervoudsvorm. Want: Joop was er continu met een min of meer vaste ploeg. “De Beach Party Boys. We hebben al die edities in drietallen gespeeld en waren er altijd met tenminste vier man. Zo speelde ik meestal met Jack Letwory, Richard Schildkamp, Herman van den Berg, Ben Buiting en Bert Langendijk. De laatste paar jaar is ook Gerwin Rouw erbij. Allen hebben een volleybalverleden of zijn nog actief bezig bij Dynamo Heren 9, samen met trainer en libero Eric Janssen. Het voelt ook als één grote familie!” 

De 23 deelnames van de Beach Party Boys waren overigens niet altijd even succesvol. “We zijn een keer of drie kampioen geworden, voor het laatst in 2013. Maar dat geeft niet, want de gezelligheid staat in dit toernooi – en zeker ook bij ons – voorop”, aldus Kemp. Van de ‘strandfeestjongens’ is hij een van de weinigen die nog actief in de zaal volleybalt. Opmerkelijk genoeg heeft hij een verleden bij alle drie Apeldoornse volleybalverenigingen: Primavo, Alterno en Dynamo. “Op het ogenblik speel ik bij Dynamo met een vriendenteam. Mijn hele volleyballende leven ben ik spelverdeler geweest. Ik heb het geluk gehad van weinig vermeldenswaardige blessures.”

Hij is dus zestig jaar, maar qua fanatisme en enthousiasme staat hij er nog net zo voor als veertig jaar geleden. “Ik wil gewoon dolgraag winnen en ben ook op andere fronten sportief; zo zit ik veel op de mountainbike en fitness ik ook regelmatig.” In dat licht bezien is het dan ook des te opmerkelijker dat er bij Dynamo zoiets bestaat als een ‘Joop-schotel’: een schaal met hapjes die vrij laag genoteerd staan op het voedingsschema van een gemiddelde sporter. Kemp lacht: “Na het volleyballen bestelden we met enige regelmaat een bittergarnituur. Maar omdat mijn vrienden en ik eigenlijk alleen dol zijn op frikandellen en bitterballen, wilden we uitsluitend die hapjes op de schaal. Dat is dus de Joop-schotel geworden, haha.”

Kemp vindt volleyballen in het zand zwaarder dan in de zaal. “Het afzetten met je tenen is er behoorlijk pittig. Het voordeel is wel dat wij bij het ‘beachen’ het net iets lager hebben hangen dan bij de profwedstrijden. Daar hangt het net op 2.43 meter. Wanneer wij trainen bij het beachvolleybalveld op De Voorwaarts hangt het net op slechts 2.25 meter. En tijdens het Intersport Jonker Primavo Beachvolleybaltoernooi hangt het net zelfs in een kommetje, helemaal ideaal voor ons!”    

Belangstellenden kunnen zich nog inschrijven voor de 25e editie van het Intersport Jonker Primavo Beachvolleybal op 11 juni via de website www.beach.primavo.nl. Voor meer informatie, telefoon 06-20106456 (b.g.g. 055-5787584 0f 055-3664845).