Stedendriehoek

Bassiste stort zich op covers

De 43-jarige bassiste Sarah Ririhena uit Apeldoorn kwam met het idee om een aantal covers op te nemen. Ze wilde al langer het nummer Juice van de Amerikaanse zangeres Lizzo spelen. Maar omdat zij geen band heeft, verzamelde zij een aantal bevriende muzikanten bij elkaar om het nummer dan ook maar gelijk op te nemen. Zo ontstond het ‘cover project’.

Samen doken zij bij Gigant de studio in, om naast het nummer Juice ook het nummer Just Friends van de Amerikaanse r&b zanger Musiq Soulchild op te nemen. Om het helemaal af te maken zijn er videoclips geschoten op het terrein achter SOAP. “Ja, ik houd mij namelijk ook bezig met castingopdrachten; ik speel bijvoorbeeld in commercials of doe fotografieklussen, dus ik weet dat beeldmateriaal erg belangrijk is. Ik houd ervan om op deze manier, met muziek en beeld, creatief bezig te zijn. Zangeres Yvette Elonda en ik hebben elkaar leren kennen bij een shoot voor een Amerikaanse commercial; zij werd gecast als zangeres en ik als bassiste”, geeft Sarah aan.

De overige muzikanten van het gezelschap zijn de Apeldoornse toetsenist Marthin Unitli en gitariste Else Damming. De uit Vught afkomstige Karl Kiriwenno is de drummer van het ‘cover project’. “Het ‘cover project’ was erg tof om te doen! Een creatief maar vooral ook leerzaam proces. Want ik heb nog zoveel te leren, dus nu gewoon verder met oefenen. Maar hetgeen wat ik heb geleerd neem ik weer mee voor het volgende project.”