Stedendriehoek

Basisscholen Apeldoorn en omgeving openen deuren

Woensdag 6 oktober staan de deuren van alle basisscholen in Apeldoorn en omgeving tussen 9.00 en 12.00 uur open voor kinderen en hun ouders die een nieuwe basisschool zoeken. Ouders moeten zich wel van tevoren aanmelden voor de open dag. Dat kan online via basisscholenapeldoorn.nl. Ouders die in de gemeente Apeldoorn een school zoeken voor hun kind, kunnen via de website basisscholenapeldoorn.nl een tijdslot reserveren voor de basisscholen die ze willen bezoeken.

Ouders kunnen tijdens de open dag van woensdag 6 oktober maximaal drie basisscholen bezoeken. De drie schoolbesturen (Leerplein055, PCBO Apeldoorn en de Veluwse Onderwijsgroep) organiseren de open dag op een veilige manier. Daarom is vooraf aanmelden verplicht. En natuurlijk wordt ouders gevraagd om thuis te blijven als ze coronagerelateerde klachten hebben.

Een basisschool kiezen is een belangrijke beslissing. Kies je voor een school in de buurt? Een school met een onderwijsconcept of duidelijke identiteit? De open dag is een mooi moment om meerdere scholen te bezoeken en sfeer te proeven. Op www.basisscholenapeldoorn.nl staat een overzicht van alle deelnemende basisscholen in Apeldoorn en de omliggende dorpen. Door het invullen van een aantal zoekfilters zoals onderwijsvorm, reistijd, kinderopvang etc. kan gemakkelijk gezocht worden op zaken die je als ouder belangrijk vindt. Ouders kunnen zo gemakkelijk een eerste voorselectie maken van scholen die hen aanspreken.

Ouders en kind(eren) kunnen op deze ochtend op een laagdrempelige en vrijblijvende manier de sfeer op verschillende scholen proeven. Directeuren, leerkrachten en/of leerlingen staan klaar om meer te vertellen over het onderwijs en de cultuur en om de dagelijkse gang van zaken op school te laten zien. Ook voor peuters is deze open dag een leuk moment om alvast een kijkje te nemen op school.

Samenwerking kinderopvang
Veel scholen in Apeldoorn werken nauw samen met kinderopvangorganisaties, die vaak ook gevestigd zijn in het schoolgebouw. Deze opvang kan variëren van kinderdagverblijf en peuteropvang tot buitenschoolse opvang. Op de meeste scholen kunnen ouders en kinderen ook daar een kijkje nemen en in gesprek gaan met pedagogische medewerkers.

Initiatiefnemers
Twee keer per jaar openen de basisscholen in de gemeente Apeldoorn de deuren tijdens de open dag. De open dag van basisscholen in Apeldoorn en de website www.basisscholenapeldoorn.nl is een initiatief van Leerplein055, Veluwse Onderwijsgroep en PCBO Apeldoorn. De stichtingen trekken hierin gezamenlijk op. De open dag in het voorjaar is vanwege de coronamaatregelen geannuleerd. Met deze open dag willen de schoolbesturen in Apeldoorn jonge ouders de gelegenheid bieden om ook in deze tijd samen met hun kind op een veilige manier een school uit te zoeken.