Stedendriehoek

Bakkerij Schuld nu ook in Epe

EPE – De regionaal zeer bekende Bakkerij Schuld opent een filiaal in Epe. Eigenaar Jan-Aart Schuld: “Hoezo: bakkers een uitstervend beroep? Wij gaan er juist vol tegenaan!” Bakkerij Schuld in Epe opent 31 maart haar deuren aan de Hoofdstraat 69.

Bakkerij Schuld is sinds 1886 actief in Oldebroek. Jan-Aart is de vijfde generatie. Onder zijn leiding denkt het team continu na over nieuwe ontwikkelingen. Zo is er de afgelopen jaren onder meer een interessante uitbreiding geweest naar extra vestigingen. Naast de hoofdvestiging in Oldebroek, kocht de familie Schuld een paar jaren geleden de molen en het naastgelegen pand in Elburg. “We telen zelf tarwe. We malen dat met onze eigen molen tot meel en maken vervolgens ons eigen brood. Filiaal Epe zou binnen een paar maanden de meeste omzet kunnen realiseren”.

Verder is er een duidelijke uitbreiding van filialen waarneembaar. Bakkerij Schuld is sinds eind vorig jaar ook in Nunspeet te vinden en nu volgt dus Epe. Jan-Aart Schuld is trots: “Een volgende stap, een prachtige aanvulling. In de bakkerij in Epe worden vooral brood en eigen gemaakte bonbons verkocht. Naast een groot vast assortiment, biedt de bakkerij elk seizoen een wisselend tijdelijk assortiment aan. “Kijk maar eens op www.lekkerversbrood.nl. Daar kun je jouw bestelling doen. De volgende dag krijg je het vers thuis geleverd, en ook nog is gratis.’’

Een goeie website, perfecte marketing: uit alles blijkt dat hedendaagse technologieën worden niet geschuwd door dit bedrijf. “We bakken vrijwel energieneutraal en hebben onze productielijn enorm geoptimaliseerd en geautomatiseerd met slimme software en artificial intelligence. We gebruiken een unieke vacuüm baktechniek. Daardoor is het brood sneller klaar. Maar veel belangrijker: onze broden blijven daardoor zeker vijf dagen vers. Zonder dat we conserveringsmiddelen toevoegen. Die bereidingswijze is echt bijzonder.”