Stedendriehoek

Aventus start opleiding met logistiek- en transportbedrijven

STEDENDRIEHOEK – InCompanyLogistics is een praktijkgerichte mbo-opleiding niveau 4 logistiek en transport, die wordt gegeven op de werkvloer van de samenwerkende bedrijven uit de regio. De bedrijven zijn: Beekman Transport, Hanos, Vos Transport Group, Albert van de Scheur de Hijs- en Transportspecialist BV, Schotpoort Logistics en Thomassen Transport. Dit is voor het eerst dat het bedrijfsleven in de logistieke sector samenwerkt met het onderwijs. Ook STL is aangesloten en helpt bij het werven van studenten.

“Bij InCompanyLogistics hoef je als student niet meer naar school voor de theorielessen, want alle lessen vinden plaats bij de bedrijven die meedoen. Dit is fijn voor studenten die graag in de praktijk leren en maakt de opleiding aantrekkelijker voor studenten. Ook hopen we hiermee de sector aantrekkelijker te maken, die zo staat te springen om werknemers”, aldus een woordvoerder van Aventus.

Het succes van InCompanyLogistics hangt af van de inzet van de deelnemende partijen. Censes begeleidt dit traject en heeft het samen met Aventus ontworpen. Onlangs is de intentieverklaring ondertekend. “Door dit document te ondertekenen, zorgen we voor een goede en prettige samenwerking waarbij we stappen maken en contact blijven houden om te blijven ontwikkelen”, zegt Krijn Jansen, directeur van Censes.

Kennis in de praktijk

“Met deze opleiding werken bedrijfsleven en onderwijs samen aan een toekomst waarin we met elkaar in de praktijk vakmensen actueel opleiden. We hebben dit programma opgezet omdat studenten graag praktijkgericht leren. Door samen te werken met bedrijven kunnen we het curriculum beter laten aansluiten op de praktijk en kunnen studenten sneller zien hoe ze hun opgedane kennis in de praktijk kunnen toepassen. Ook kunnen we sneller inspelen op de ontwikkelingen in de branche”, zegt Raimond Bartelink, lid college van bestuur Aventus.

Wendy Thomassen, HR manager Thomassen Transport: “Het is mooi om te zien dat bedrijven met een overlap samenwerken voor een groter doel. We zetten de studenten en potentiële werknemers centraal en het geeft een impuls aan het werkgeverschap.”