Stedendriehoek

AV’34 is klaar vooropening nieuwe atletiekbaan

APELDOORN – Op zaterdag 30 september openen AV’34-voorzitter Roelof Visser, Atletiekunie-voorzitter Theo Hoex, burgemeester John Berends en wethouder van Sport Nathan Stukker de nieuwe atletiekbaan van atletiekvereniging AV’34. De hele dag zijn er allerlei (jeugd)activiteiten en clinics. Ook gaat de vereniging proberen het wereldrecord estafettemarathon te verbeteren.

Coördinator Pierre van Rijn:  “De filosofie van de dag is om een feestje te bouwen met alle leden, maar vooral ook alle actoren die meegeholpen hebben met de verbouwing van de atletiekbaan, te bedanken. Waaronder de gemeente Apeldoorn, de aannemers, de Atletiekunie en de leden.” Om 11.00 uur begint het jeugdprogramma, met een springkussen, schminkhoek, een estafetteclinic voor de jeugd en nog veel meer. “Vanaf 12.30 uur worden genodigden ontvangen in de VIP-tent voor een bakje koffie of thee. Om 13.30 uur begint de officiële opening. Er komt muziek van de Trompetter Corps Marechaussee. De huidige AV’34-voorzitter, wethouder van Sport Nathan Stukker en Theo Hoeks (voorzitter van de Atletiekunie) gaan wat vertellen en burgemeester John Berends gaat fysiek de baan open. Daarna gaat AV’34 een poging doen tot het breken van het wereldrecord estafettemarathon. Hierbij is het Guinness Book of Records betrokken.” Om het wereldrecord te verbeteren moeten de lopers 42.195 meter lopen (en iedere vierhonderd meter het stokje doorgeven) binnen 01:54:15 uur. De lokale atleet Eelco Sintnicolaas begint en eindigt mogelijk de estafettemarathon. Rond 16.30 uur sluiten de festiviteiten.

Tijdens de verbouwing is de hele atletiekbaan eruit gehaald en vernieuwd tot een 8-rondsbaan met aan de langszijde 10 banen.  Er is een rondbaan van kunstgras aangelegd, ook geschikt voor de introductietrainingen van Nordic Walking. Daarnaast zijn er nieuwe atletiekinstrumentaria geïnstalleerd en is de baan voorzien van ledverlichting. “We hebben nu de mogelijkheid om een NK of EK outdoor te organiseren”, vertelt Pierre enthousiast.Tijdens de openingsdag gaat de vereniging verschillende sporten presenteren, waaronder Nordic Walking, de loopgroepen en baanatletiek. Voor de ruim 1000 leden heeft de vereniging plaats voor recreatief sporten, voor de fanatiekelingen en voor topsport. De atletiekvereniging biedt programma’s aan voor pupillen, jeugd, volwassenen, masters en G-sporters. Iedereen is welkom om zaterdag 30 september een kijkje te komen op het openingsfestijn.