Stedendriehoek

Atlas in teken van Zevenhuizen

APELDOORN – In de serie Atlas van Apeldoorn zet CODA, in samenwerking met partners van het Erfgoedplatform Apeldoorn, bewoners en andere betrokkenen, elk jaar één wijk of dorp in de gemeente Apeldoorn in de schijnwerpers. Vanaf vrijdag 14 juni is dat de wijk Zevenhuizen, een grote en veelzijdige wijk met een geheel eigen karakter aan de noordoostkant van Apeldoorn. 

Feestelijke opening

De Atlas van Apeldoorn wordt zaterdag 15 juni tussen 13.00 en 14.00 uur geopend op het voorplein van winkelcentrum Anklaar aan het Operaplein. Naast toespraken door Marco Wenzkowski (wijkwethouder Zevenhuizen) en Ben Mouw (voorzitter Erfgoedplatform Apeldoorn) is er muziek van De Apeldoornse Pijpers (DAP). Aansluitend kun je meefietsen met de architectuurfietsroute die door architectuurcentrum Bouwhuis is samengesteld.

Gevarieerd programma

Wandelen door Zevenhuizen, per fiets op ontdekking door dit stukje Apeldoorn, een lezing bijwonen of een expositie bekijken: tussen 14 juni en 30 november staan tal van activiteiten gepland die de geschiedenis van Zevenhuizen weer tot leven brengen of die Zevenhuizen vanuit een nieuw perspectief belichten.

Wie meer over de geschiedenis van Zevenhuizen te weten wil komen, kan bijvoorbeeld naar de (foto)expositie Atlas van Zevenhuizen, die van 17 juni tot en met 11 augustus in CODA Erfgoedhuis te zien is. Je vindt CODA Erfgoedhuis op de begane grond in CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat 299.

Welke activiteiten er nog meer op de agenda staan, is onder andere te lezen op de websites van Erfgoedplatform Apeldoorn (www.erfgoedplatformapeldoorn.nl) en de deelnemende organisaties. Wie liever een gedrukt exemplaar van dit programma heeft, kan dit vanaf 14 juni gratis afhalen bij CODA, winkelcentrum Anklaar en winkelcentrum De Mheen. Zie ook de website www.coda-apeldoorn.nl/atlas 

Foto:

Zevenhuizen, 1969. (Bron: beeldbank CODA Archief)