Stedendriehoek

Astrologie populair onder Apeldoornse jonge hoogopgeleide vrouwen

Astrologie was nog nooit zo populair, vooral jonge hoogopgeleide vrouwen verdiepen zich in deze oude ‘wetenschap’. Uit onderzoek van Mediumchat.nl bleek dat inwoners van Apeldoorn zich meer in astrologie interesseren dan inwoners van andere gemeenten.

Astrologie in Apeldoorn
Astrologie kan volgens de jonge afgestudeerde Apeldoornse vrouwen gebruikt worden om jezelf beter te leren kennen en weer grip te krijgen op je leven. Iris de Lange, afgestudeerd in de psychologie zegt: ‘Astrologie bestaat al duizenden jaren, en is meer dan iedere dag je horoscoop in de krant lezen. Astrologie geeft je inzichten in jezelf, maar helpt je ook anderen beter te begrijpen’.

Astrologie, bijgeloof of wetenschap
‘Astrologie heeft niets met bijgeloof te maken, astrologie is praktisch en heeft te maken met het verwerven van kennis. Als astrologie bijgeloof is waarom geloven veel hoog opgeleiden dan nu nog steeds in astrologie? In de Verenigde Staten beschouwt 59 procent van de hoogopgeleiden astrologie als wetenschap’.

Wetenschap staat haaks op astrologie
‘Er is nog geen wetenschappelijk bewijs dat astrologie waar is. Het was in het jaar 1974 toen 186 wetenschappers besloten dat astrologie geen wetenschap is. Ik heb veel wetenschappelijke onderzoeken over astrologie gelezen. Veel onderzoek rammelt en de tegenstanders hebben mij er tot nu toe niet van kunnen overtuigen dat astrologie onzin is’, zegt de Lange.

Astrologie niet zweverig
‘Astrologie kan niet meer worden weggezet als zweverig’, volgens de Lange. ‘We zijn immers niet meer afhankelijk van de menig van 186 wetenschappers, die ooit besloten dat astrologie onzin is. Alles wat je wilt weten over astrologie kun je online te vinden, een schat aan informatie. Iedereen heeft nu toegang tot de geschiedenis van astrologie. Astrologie bestaat al zolang er mensen zijn en zal altijd blijven bestaan. Mij geeft astrologie rust, ik weet wat mijn zwakke en sterke eigenschappen zijn. Door mij te verdiepen in de stand van de planeten en de invloed van de planeten op ons en onze aarde ben ik beter voor haar zorgen’. aldus de Lange.