Stedendriehoek

Apenheul viert halve-eeuwfeest hele seizoen

Apenheul is enorm blij dat de deuren weer open mogen. Bezoekers kunnen na 6,5 maand weer genieten van een uniek dagje uit tussen de apen. Sinds afgelopen vrijdag kan iedereen met een gereserveerde toegangskaart het park bezoeken. Het natuurpark ligt er prachtig bij in deze tijd van het jaar en er zijn een hoop jonge dieren te bewonderen.

Het natuurpark is al 50 jaar het leukste dagje uit tussen de loslopende apen en een bezoek aan het park is tijdens dit jubileumjaar nóg leuker. De verjaardag van Apenheul (op 12 juli) wordt het hele seizoen gevierd met allerlei activiteiten. Zo gaan bezoekers in het park op diverse plekken terug in de tijd met de Apenheul Expo. Kinderen leren spelenderwijs alles over apen in het vernieuwde huis van Naaap én er zijn een hoop jonge dieren te bewonderen.  De afgelopen maanden zijn onder andere een bonobo-, leeuwenstaartmakaak- én het 50e gorillajong geboren! Het park nodigt iedereen uit om tijdens dit feestelijke seizoen op kraamvisite te komen. Roel Welsing: “Het park ligt er prachtig bij en met de apen gaat het goed. De jonge dieren zijn goed zichtbaar en we staan te trappelen om iedereen weer te ontvangen.”

Vooraf een kaartje kopen

Sinds vrijdag kan iedereen met een online toegangskaart het park bezoeken. Kaarten voor een bezoek aan Apenheul moeten van tevoren worden aangeschaft via Apenheul.nl/webshop. Bezoekers reserveren een kaartje op datum met een tijdslot voor binnenkomst. Bezoekers kunnen daarna tot sluitingstijd genieten van de natuur en de dieren. Per dag zijn een beperkt aantal gasten welkom om een optimale spreiding in het park aan te brengen. Op drukke dagen kan Apenheul ongeveer een derde/de helft van het normale aantal bezoekers ontvangen. Voor bezoekers is dit alleen maar heel fijn, want een dagje Apenheul wordt daarmee extra bijzonder!

Een veilig dagje uit

In het park wordt een éénrichtingsroute gehanteerd en zijn hygiënevoorzieningen aanwezig. De horeca is geopend om wat lekkers af te halen en er zijn voldoende rustplekken. Om de veiligheid van bezoekers en de dieren te kunnen garanderen zijn er in het park enkele aanpassingen gedaan. Kijk voor meer informatie en het bestellen van een kaartje op Apenheul.nl.