Stedendriehoek

Apeldoornse Heuvelentocht

APELDOORN – Op zondag 12 februari houdt de Apeldoornse wielervereniging AR&TV De Adelaar de ATB-toertocht Apeldoornse Heuvelentocht. De toertocht kent twee afstanden, 30 en 50 kilometer.

De 30 kilometer is geschikt voor de normaal getrainde ATB-er of crosser. Ook kinderen vanaf 10 à 12 jaar kunnen in familieverband de 30 kilometer rijden. De 50 kilometer gaat richting Hoenderloo en is een stuk zwaarder. De tocht gaat door de bossen van Berg & Bos en Kroondomein Het Loo (Hoog Soeren) en van Staatsbosbeheer (Hoog Buurlo en richting Hoenderloo).

In het parcours is een verzorgingspost opgenomen met hapjes en drankjes en technische ondersteuning. De route is geheel uitgepijld en is ook via de website www.adelaar.org digitaal beschikbaar en te downloaden in de navigatie.

“De start is op ons clubterrein, Sportpark Orderbos 27 te Apeldoorn. Met de auto kun je daar parkeren op aanwijzingen van ons personeel. Je kunt starten vanaf 9.00 tot 11.00 uur. De kosten voor deelname bedragen €7,-. Leden van de NTFU of KNWU betalen €5,-. Scan en Go is mogelijk. Na de tocht kun je douchen en je fiets afspuiten en nog wat napraten in onze gezellige kantine”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

S(up)port for Nature richt zich erop dat sportevenementen in de natuur zo natuurvriendelijk mogelijk worden georganiseerd en geen schade en overlast veroorzaken. Van elke deelnemer aan de veldtoertocht wordt 1 euro afgedragen aan Support for Nature (www.supportfornature.nl)