Stedendriehoek

Apeldoornse baanrenster Anniek Wever is Nederlands Kampioen Sprint!

APELDOORN – Zondag 15 januari werd op de wielerbaan van Velodrome Amsterdam het jeugdkampioenschap Sprint verreden. Jeugdrenster van de AR&TV de Adelaar, Anniek Wever, heeft daar verrassend goed gepresteerd. Zij reedt in de kwalificatiewedstrijden sterk en beheerst. “Iedereen vertelde mij dat ik kon winnen” zei Anniek, “ik heb me niet laten beïnvloeden, maar besloten uit te gaan van mijn eigen kracht.” Deze zelfbewustheid leverde haar de titel Nederlands kampioen op en natuurlijk de felbegeerde rood-wit-blauwe trui op.

De 13-jarige Anniek Wever stond tijdens de kwalificaties op punten ver voor. In de laatste afsluitende sprintwedstrijd, waarbij twee rensters tegen elkaar een wedstrijd over 3 ronden rijden, toonde ze haar explosiviteit. “Ik wilde mijn eigen wedstrijd gaan rijden” zegt Anniek daar over. In de voorlaatste ronde probeerde haar tegenstandster, July van der Malen, haar in te halen. Ruim anderhalve ronde reden ze naast elkaar in de baan, maar met de finish in zicht bleek Anniek Wever oppermachtig en won met ruime voorsprong.
Ook andere Apeldoornse jeugdrenners van het Adelaar Jeugdteam, die met een ruime afvaardiging aanwezig was, reden mooie uitslagen op de Wielrenbaan in Sloten. Broer van Anniek, Yorik won een bronzen medaille bij de nieuwelingen. En in de B-finales behaalde Stijn Hezeman een 5de en Rick Hezeman een 8ste plaats. Uitslagen van andere Adelaar renners: Lars Romijn 10e, Dennis Willemse 12e, Joran Mulder 16e plaats.