Stedendriehoek

Apeldoorns echtpaar zondagavond thuis verrast door Winston Gerschtanowitz met 123.000 euro

APELDOORN – Stel je voor: Winston Gerschtanowitz staat op zondagavond met een draaiende camera en een vette cheque van de Postcode Loterij voor je deur. Het overkwam Gert (60) uit de Sterrenlaan (7314 KK) in Apeldoorn. Hij wint 123.000 euro en het verrassingsmoment was live op RTL 4 te zien tijdens de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht. Naast Gert winnen ook zijn buren die met dezelfde postcode meespelen met de Postcode Loterij.

Gert en zijn vrouw Anneke zaten naar Miljoenenjacht te kijken en sprongen van de bank toen ze plots hun eigen straat in beeld zagen. Winston verraste het Apeldoornse echtpaar in hun woonkamer met het geweldige bedrag van 123.000 euro.

“Mijn man is mijn mantelzorger”
Het echtpaar, dat al 38 jaar is getrouwd, reageerde met tranen in de ogen. Anneke: “Dit meen je niet! Ik dacht dat mijn man een geintje maakte toen hij zei dat er een cameraploeg in de straat stond. Dat dit ons mag gebeuren, het komt zo goed uit. Ik ben ziek en we moeten ons huis verbouwen vanwege mijn ziekte. Dat kan nu. Mijn man is al die tijd al mijn mantelzorger. We konden ons geen hulp veroorloven. Dat kan nu ook. Het is alsof ik droom!”

Ook buren uit Apeldoorn winnen mee
Gert ontvangt dit geldbedrag omdat Mark uit Rotterdam dit geldbedrag zondagavond won op tv, in de finale van ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht. Een Postcode Loterij-deelnemer wint hetzelfde bedrag thuis. Gert was deze keer de gelukkige. En hij laat zijn buren mee winnen. Iedereen die met postcode 7314 KK (Sterrenlaan) meespeelt met de Postcode Loterij verdeelt met elkaar nog eens dit bedrag. In totaal zijn dat drie buurtgenoten van Gert. Zij winnen bedragen variërend van 30.750 euro tot 61.500 euro afhankelijk van het aantal loten waarmee zij meespelen met de Postcode Loterij.