Stedendriehoek

Apeldoorners in Champions League

APELDOORN – Steven Berghuis en Kevin Diks wacht woensdagavond mogelijk hun debuut in de Champions League. Wanneer het Apeldoornse Feyenoord-duo met de landskampioen in de Rotterdamse Kuip in actie komt tegen Manchester City, treden zij in de voetsporen van drie illustere plaatsgenoten.

Peter Bosz was de eerste. De huidige trainer van Borussia Dortmund, als trainer op Wembley tegen Tottenham Hotspur eveneens debuterend op het hoogste Europese clubniveau, speelde in het seizoen 1993-1994 met Feyenoord twee keer in de Champions League mee tegen het IJslandse IA Akranes en uit bij FC Porto. Een rode kaart in Portugal zorgde ervoor dat Bosz de return in Rotterdam vanwege een schorsing moest missen.

Bij supporters van Willem II staat de snoeiharde vrije trap waarmee Mark Schenning zijn club in de thuiswedstrijd tegen Sparta Praag op een 3-1 voorsprong bracht, voor eeuwig en altijd op het netvlies geprint. In vijf van de zes CL-duels die de Tilburgers in het seizoen 1999-2000 speelden maakte Schenning zijn opwachting.

Demy de Zeeuw kwam tussen 2010 en 2013 voor drie verschillende clubs tot in totaal negen optredens in de Koningsklasse: Ajax (6), Spartak Moskou (1) en Anderlecht (2). In Amsterdamse dienst scoorde de 27-voudige international tegen AJ Auxerre en AC Milan, namens Anderlecht trof hij doel uit bij Paris Saint-Germain.