Stedendriehoek

Apeldoorn opent energieloket ‘Energiek Wonen’

APELDOORN – Wethouder Mark Sandmann (zie foto) heeft het nieuwe energieloket van de gemeente Apeldoorn ‘Energiek Wonen’ geopend.

Sandmann: “Apeldoorn heeft al lang de wens om een energieneutrale gemeente te worden. Dat betekent besparen op het verbruik en meer duurzame energie opwekken. Ik ben er trots op dat we met Energiek Wonen inwoners kunnen helpen om daarin zelf stappen te zetten. De adviseurs van Energiek Wonen geven inwoners kosteloos advies op maat om hun woning duurzamer te maken.”

Bij Energiek Wonen kunnen woningeigenaren die in de gemeente Apeldoorn wonen, kosteloos terecht met hun vragen over energie. De adviseurs van Energiek Wonen hebben veel kennis van het zelf opwekken van energie, energiebesparende maatregelen in huis en van subsidies en leningen. Samen met de woningeigenaar maken de adviseurs een plan voor de woning, compleet met mogelijkheden voor financiering.

De adviseurs van Energiek Wonen werken intensief samen met de energiecoaches. Deze vrijwilligers gaan bij de mensen thuis in gesprek over de woning en het energiegebruik. Zij geven informatie over besparingsmogelijkheden en kunnen bijvoorbeeld met een warmtecamera laten zien waar de woning warmte verliest.

Energiek Wonen is gevestigd in de Kavels+Panden winkel, Marktplein 33. Kijk voor meer informatie op de website www.apeldoorn.nl/energie.