Stedendriehoek

Apeldoorn kleurt blauw in kader Swim to Fight Cancer

APELDOORN – Het Apeldoorns Kanaal staat zondag 17 september in het teken van de tweede editie van Swim to Fight Cancer: hét zwemevenement waarin deelnemers onder het motto van ‘Love Life, Fight Cancer’ de strijd aangaan tegen kanker. Er zijn verschillende afstanden, dus zowel geoefende als minder geoefende zwemmers kunnen meedoen en met hun deelname sponsorgeld ophalen in de strijd tegen kanker.

Het bestuur van Swim to Fight Cancer Apeldoorn zet zich volledig pro deo in voor deze strijd. Het bestuur bestaat uit Krista Walter, Angelique Hommes, Richard van Leeuwen, Anne Fokke de Vries, Erica Janssen-van Katwijk en Evert Jan Grezel. Vorige week woensdag werd de aftrap gegeven voor de promotie van het zwemevenement. Gewapend met blauwe strandballen en ander promotiemateriaal bezochten de gedreven vrijwilligers ondernemers in de binnenstad, om hen te enthousiasmeren ook hun nek uit te steken voor Swim to Fight Cancer. De strandballen krijgen een mooi zichtbaar plekje in de diverse winkels in de binnenstad en daarbuiten. “Vorig jaar had de eerste editie van het evenement plaats in het Apeldoorns Kanaal en met ruim 150 deelnemers en een opbrengst van ruim €125.000,- was deze primeur een groot succes. Maar natuurlijk willen we dit jaar méér: meer deelnemers, meer publiek en nóg meer geld! Dit jaar zijn er niet alleen individuele en teamafstanden, maar ook is er een Estafette Swim (powered by Rabobank) waarbij een team sámen 1600 meter zwemt. Net zoals vorig jaar wordt er in het Apeldoorns Kanaal gezwommen tussen de Deventerstraat en de Molenstraat”, vertelt Erica Janssen.

 

Opbouwen

Zij neemt zondag 17 september zelf ook deel aan de Estafette Swim. “Ik ben totaal niet sportief, maar dit móest ik doen”, zegt ze. “Twee keer per week lig ik om 7.00 uur ’s ochtends in het zwembad om te oefenen. Ik ga dus 400 meter zwemmen; dat is namelijk de afstand per persoon in het estafetteteam. Dat valt qua afstand reuze-mee, maar ik ben dit nu aan het opbouwen.” Tijdens de Apeldoornse primeur van Swim to Fight Cancer was Maarten van der Weijden als ambassadeur bij het Kanaal aanwezig. Dit jaar geeft Marcel Wouda, voormalig zwemmer en tegenwoordig zwemcoach, acte de présence in Apeldoorn. Erica: “Het is goed om te zien dat het goede doel zo omarmd wordt. Wij hopen en verwachten dan ook dat de respons op onze promotieactiviteiten vanuit zowel het bedrijfsleven als particulieren groot zal zijn. Zodat we na de zomer een nóg mooiere editie van Swim to Fight Cancer beleven dan de al zeer geslaagde primeur.”

 

Inschrijven voor de diverse afstanden is mogelijk via de website www.swimtofightcancer.nl (klik op 055 Apeldoorn). Daar vindt men ook alle andere benodigde informatie rondom het zwemevenement