Stedendriehoek

Amadi in bezit van superkracht

APELDOORN – De tienjarige Amadi uit Apeldoorn heeft afgelopen weekeinde een levensgrote actiefiguur van zichzelf ontvangen. Hij is namelijk een van de vijf McNificents, de hoofdrolspelers in de nieuwe fondsenwervende campagne van McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds. Rapper Snelle heeft Amadi thuis verrast met de uitreiking van zijn eerste actiefiguur.

McDonald’s en het Kinderfonds vragen met de McNificents-campagne aandacht voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Dit jaar zijn Liz, Olivier, Lara, Ties en Apeldoorner Amadi omgetoverd tot superhelden. Wanneer je de verhalen van de vijf McNificents leest, kun je niet anders concluderen dan dat zij over bijzondere superkrachten beschikken. Deze vijf kinderen hebben op jonge leeftijd al meer tijd in het ziekenhuis doorgebracht dan menig volwassene.

Apeldoornse superheld uitvouwen bij Happy Meal

Gelukkig kunnen hun ouders altijd dicht bij ze zijn in de Ronald McDonald Huizen. En dat helpt écht, wijst onderzoek uit. Zieke kinderen voelen zich beter met hun ouders, broertjes en zusjes dichtbij. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. Zo krijgen deze kinderen superkracht.

De eigen verhalen van de McNificents waren het startpunt bij het ontwerpen van de actiefiguren, zo ook bij Amadi. Door botkanker moest een groot deel van zijn been geamputeerd worden. Nu revalideert hij, en leert hij lopen met een prothese. Dankzij de Ronald McDonald Huizen was zijn moeder altijd dichtbij. Dat gaf hem superkracht. Deze superkracht werd een ijzersterk been waarmee hij kan boren en draaien. Zijn favoriete kleuren paars en oranje zijn verwerkt in zijn pak. Ook zijn lievelingsdier – de zwarte panter – zie je terug.

Superkrachtvoorsuperkracht-challenge
Naast de extra aandacht voor de McNificents, daagt McDonald’s iedereen in Nederland met de SuperkrachtvoorSuperkracht challenge uit om zijn of haar superkrachten op social media te delen. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor de Ronald McDonald Huizen. Elke donatie is welkom om zieke kinderen en hun families dicht bij elkaar te brengen. Meedoen aan de SuperkrachtvoorSuperkracht challenge is heel eenvoudig: toon je superkracht door iets boven je hoofd te tillen, deel de foto vanaf 26 oktober met #geefsuperkracht, doneer en nomineer twee vrienden om hetzelfde te doen.

Renate Westerlaken-Loos, directeur van Ronald McDonald Kinderfonds, is trots op de McNificents: “Ook dit jaar laten Amadi en de andere McNificents weer zien dat elk kind dat regelmatig in het ziekenhuis moet verblijven, een superheld is. Die superkrachten komen zeker naar voren als hun familie dichtbij kan zijn. We zijn dan ook ontzettend trots op deze campagne en op de samenwerking met partner McDonald’s. Samen hopen we zoveel mogelijk overnachtingen mogelijk te maken voor ouders, zodat zij altijd dicht bij hun zieke of zorgintensieve kind kunnen zijn.”

De McNificents worden van 26 oktober tot en met 22 november 2021 als actiefiguurtjes in de vorm van een vouwplaat aangeboden bij elk Happy Meal.