Stedendriehoek

Als mijn skelet het volhoudt…

APELDOORN – “Het is pittig, maar als mijn skelet het volhoudt, dan gaat het goed komen zondag 4 februari tijdens de Midwinter Marathon”, vertelt Jos Diependaal. Nog acht weken te gaan en dan is het zover; dan loopt het Uitgeverij Stedendriehoek Loopteam de 8 kilometer tijdens het jaarlijkse loopevenement in Apeldoorn. We trainen een aantal keer in de week thuis en op dinsdagavond verzorgt Isokin een training.

Jos Diependaal neemt deel aan het Loopteam van de uitgeverij. “Het valt goed tegen! Oké, ik heb nu best vertrouwen dat het goed gaat komen in februari, maar ik vind het heftig. De training gaat snel omhoog en dat moet ook wel als je op tijd voldoende kilometers in de benen wilt hebben. De training op dinsdag vind ik het zwaarst. Je hebt te maken met de trainingsminuten die pittig zijn, maar daarvoor heb je ook al een warming-up gedaan waarbij je tong soms al op je schoenen hangt.”

 

Trainen in de winter vraagt meer dan in het voorjaar tijdens een lentezonnetje. “De weersomstandigheden maken het nu ook niet echt makkelijk. Afgelopen weekend moest ik wel trainen; ik kan me niet veroorloven een training over te slaan, maar ja… de sneeuw en gladheid… Ik ben naar de sportschool gegaan en heb daar mijn training gedaan. En ik moet zeggen; dat ging hartstikke goed! Op het programma stond 3×6 minuten en ondanks dat ik er niet echt veel vertrouwen in had ging het prima. Voor mij voelde dit echt als een keerpunt. Het gaat me gewoon lukken. Of het, straks in februari, 8 kilometer in een uur is, dat maakt me niet uit, al wil ik graag 9 of 10 of misschien wel 11 kilometer per uur lopen. Eerst maar verder trainen, dan zien we wel! Ik merk dat mijn conditie duidelijk verbetert en ik vind het leuk om samen met het team naar een doel toe te werken.”

 

De Midwinter Marathon vindt plaats op zondag 4 februari: www.midwintermarathon.nl  
Uitgeverij Stedendriehoek loopt met een team van 13 deelnemers mee met de 8 kilometer. Isokin begeleidt het team in de voorbereiding naar 4 februari.